Mudanya Eğerce sahili Büyükşehir ile güzelleşiyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahil düzenleme çalışmaları kapsamında Mudanya’nın Eğerce bölgesi de sahilinden denizin temizliğine, aydınlatmadan yürüyüş yollarına kadar kaliteli hizmetle buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onlarca yıldır beklenen hizmeti alamayan bölgelerden biri olan Eğerce’de sadece sahil düzenlemeye 800 bin TL harcadıklarını belirterek, altyapı ve yol düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, 115 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahillerinin de yaz turizmine kazandırılması hedefiyle başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor.

Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi her alanda yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın Eğerce sahillerinde de dönüşümü büyük ölçüde tamamladı. Özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerin akınına uğrayan Eğerce’de sahile soyunma kabinleri ve duşlar yerleştirildi. Plajdaki kum özel araçlarla düzenli olarak elenirken, yürüyüş yolu boyunca yerleştirilen aydınlatma direkleri bölge farklı bir görüntü kazandı.

Yatırımlar sürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte Eğerce’de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bursa’nın aynı zamanda sahil şehri olarak anılması için bu dönem önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin varlığının artık tüm sahil bölgelerinde hissedildiğini kaydetti.

Eğerce’nin de Bursa’nın ayrıcalıklı sahillerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Suyun kalitesinin artırılmasından, sahillere ve plajlara kadar her alanda çalışıyoruz. Eğerce’de güzel bir sahili bulunmasına rağmen yıllardır beklenen hizmeti alamıyordu. Bu bölgedeki çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık. Şimdiye kadar bu bölgede sadece sahil düzenlemeye yaptığımız yatırım 800 bin TL’yi buldu. Bunun yanında içme suyu, kanalizasyon hatları ve yolların yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181