Mudanya Ketendere'ye liman geliyor!
Kararın onay için Ulaştırma Bakanlığı’na gönderileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Onayın ardından inşaat çalışmalarına başlayacağız. Limanlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak ve işletilecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısı, Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binasında gerçekleşti. Mecliste; Mudanya´nın Ketendere mevkiine, Bursa Liman Kompleksi Projesi kapsamında yapılacak olan ve BURULAŞ tarafından hazırlanan Feribot ve Ropax iskeleleri ile Konteyner Limanı, Roro Limanı ve Genel Kargo Liman projelerinin 1/100.000 Bursa İl Çevre Düzeni Planı´na işlenmesi ile ilgili plan değişiklikleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Oturumda konuya ilişkin açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın bir üretim şehri olduğunu ve kapasitesinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, artık limanlar yetmediği için konuya ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi. Mudanya-Bursa arasında araçların yük taşımasının yıllardan bu yana büyük sorun oluşturduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Hayata geçirilecek projede, Mudanya limanından çok Eşkel´in ilerisindeki Ketendere bölgesini kullanacağız. Hem bu bölge için hem de gelişen ve büyüyen liman ihtiyacı için alt yapı da hazır hale getirilecek” diye konuştu.

Bursa’nın sanayi alt yapısının şehir merkezinden çıkarak Ketendere’ye doğru kaydığını, Karacabey’deki sanayi bölgelerinin de buraya yakın olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Mudanya içine girmeden, şehir merkezine uğramadan, projeyle İstanbul’un batı yakası arasında taşımacılık yapılabilir ve gelir elde edilebilir hale gelecek” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin taleplerin daha önce Ulaştırma Bakanlığı’na iletildiğini ve bakanlığın da projenin mevcut yüz binlik planlara işlenmesini ve onay için kendilerine gönderilmesini istediğini kaydeden Başkan Altepe, “Biz de bugünkü meclis toplantısında bunun kararını almış olduk. Hedefimiz, şehir içine girmeden bu trafiği dışarıda halletmek. Çünkü sanayi ve üretim şehri için liman çok önemli bir ihtiyaç” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, liman kompleksinin inşaat ve işletim süreçlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirileceğini söyleyen Başkan Altepe, “Burası Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilecek, yatırım da tarafımızdan yapılacak. İşletmesini BURULAŞ yapacak. Bursa kazanacak” açıklamasında bulundu.

Projenin üzerinde yıllardır çalışma yaptıklarını, bakanlığın onayının ardından vakit kaybetmeden uygulamaya geçeceklerini belirten Başkan Altepe, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık da yapılacak olan liman alanını gördü. Bursa için bu bir ihtiyaç. Bizim elimizde bizim kontrolünde olmasını yanlış bir şey olmamasını istiyoruz. Geliri de Bursa’ya kalacak" dedi.

Başkan Altepe’nin konuşmasının ardından, Ketendere’ye liman kompleksi yapılmasına ilişkin karar oy çokluğuyla alındı.

Ketendere’ye yapılacak liman kompleksinde; deniz otobüsü terminali için yılda 1.5 milyon yolcu, ropax terminali için yılda 1 milyon yolcu ile 400 bin araç, RoRo terminali için yılda 600 bin treyler, konteyner terminali için yılda 1 milyon konteyner, genel kargo terminali için de yılda 5 ila 7 milyon ton kargo sirkülasyonu bekleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181