Nilüfer Yaylacık Mahallesi'nde 600 hak sahibine tapuları verildi!
Planlı gelişim kenti Nilüfer’de şuyulama çalışmaları devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi gelişim alanında 1/1000 ölçekli Yaylacık İmar Planı kapsamında yapılan şuyulama çalışmaları tamamlandı. Toplam120 hektar alanda yapılan imar uygulaması sonucu bölge yapılaşmaya uygun hale getirildi. Uygulamanın tamamlanmasıyla birlikte toplam 600 tapu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından Yaylacık Mahalle Meydanı’nda düzenlenen törende hak sahiplerine dağıtıldı. Törende Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan ve Yaylacık Mahalle Muhtarı Naci Kurçin de hazır bulundu.

Bozbey: Uygulamada büyük hassasiyet gösterdik
Plan ve şuyulama yapılırken kimsenin kimseye hakkının geçmemesi konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yaylacık sakinleri uzun süredir bu anı bekliyordu. Arkadaşlarımız büyük bir gayret sonucu mahalle merkezi dışındaki tapuları hazırladılar. Mahalle içindeki tapuları da yaklaşık 1 ay sonra dağıtmayı planlıyoruz. Uygulama sonucunda vatandaşlarımızın bazı ufak tefek yerlerde memnun olmayacağı durumlar olabilir. Ancak şuna inanın ki arkadaşlarımız kimseye hak geçmemesi konusunda inanılmaz bir şekilde hassasiyet gösterdi. Bizim için burada yaşayan herkes eş değerdir. Biz, dün de böyleydik, bugün de böyleyiz, yarın da böyle olacağız. Bizim anlayışımız bu” dedi. Resmi tapularla birlikte Yaylacık sakinlerinin arazilerini dilediği şekilde değerlendirebileceklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bizim arzumuz, burada vatandaşlarımızın resmi tapularıyla birlikte inşaat ruhsatlarını alarak inşaatlarını yapmaları ya da arazilerini farklı şekilde değerlendirmelerini sağlamaktı” şeklinde konuştu.

Bozbey: Tapu harcı alınmayacak
Vatandaşlardan tapu harcı almayacaklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Ancak bundan sonra tapuda yapılacak olan işlemlerde tapunun kendi harçları olacaktır. Nilüfer Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle ilgili harçtan sizleri muaf tuttuk. Uygulamada emeği geçen Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da tapularının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Yaylacık Meydan Projesi çalışmalarının da tamamlandığını müjdeleyen Başkan Bozbey, projeyi 2016-2017 yılı içinde bitirmeyi planladıklarının söyledi.

Nilüfer Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181