Orhangazi'ye termal yatırım!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, cilt ve deri hastalıkları ile romatizmaya iyi gelmesi nedeniyle oldukça şifalı olan Keramet kaplıcalarının turizm kenti Bursa’ya yakışır hale getirileceğini söyledi.

Tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan turizmde önemli bir adım atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kentin doğal değerlerini öne çıkarma projelerine ağırlık veriyor. Uludağ’dan göllere, şelalelerden termal alanlara kadar kentin tüm zenginliklerini ayrıcalıklı projelerle vitrine çıkarmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi ilçesindeki Keramet kaplıcalarını da turizme kazandırıyor. Bugüne kadar şifalı suyun çıktığı doğal göletin bulunduğu alan dışında her hangi bir yatırım yapılmayan bölge, Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan proje ile sadece yöre halkına değil, yerli ve yabancı turistlere de ev sahipliği yapacak.

Turizme değer katacak
Beraberindeki AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Keramet kaplıcalarında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge için hazırlanan proje hakkında Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan bilgi aldı. Bursa’nın tam anlamıyla kalite kenti olması yolunda sadece kent merkezinde değil 17 ilçenin tamamında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, tarımdan ticarete, sanayiden turizme kadar yıllardır gerçekleşmeyen yatırımları bir bir devreye aldıklarını vurguladı.

Bursa’nın en önemli yer altı zenginliklerin birinin de termal sular olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Termal sular sadece kent merkezimizde değil, ilçelerimizde hatta köylerimizde bile var. Orhangazi Keramette de şifalı bir gölümüz var. Burası deri ve cilt hastalıklarına, romatizmaya iyi gelen önemli bir şifa kaynağı. Şimdi buranın gerçek anlamda Bursa’ya yakışması için projeleri tamamlayıp, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu sunuyoruz. Ahşap malzeme kullanılarak yapılacak proje ile bölge pırıl pırıl bir hal alacak. Şifa kaynağı olan bölge hem bölgeye değer katacak hem de turizme katkı sağlayacak” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181