Osmangazi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ilk kısım çalışmaları tamamlandı!
Belediyemiz, yaşanan hain darbe girişiminin ardından vatandaşların ülkesine, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak adına 27 gün aralıksız nöbet tuttuğu ve adı “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilen Şehreküstü Meydanı’nın da yürüttüğü yenileme çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.
 
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yürütülen yenileme çalışmalarının ilk kısmındaki çalışmaları tamamlayan belediyemiz, meydanın Fevzi Çakmak Caddesi’ne uzanan bölümünü ve sokak aralarını kapsayan ikinci kısmındaki çevre düzenleme çalışmalarını başlattı. Çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki düzenleme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Burası, özellikle yaya trafiği açısından çok yoğun olan bir nokta. Uzun yıllardır bakımı yapılmadığı için oldukça yıpranmış. Yürüttüğümüz çalışmalarla meydanı yepyeni bir görünüme kavuşturarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Fevzi Çakmak Caddesi’nin Ulucamii Caddesi ile birleştirilmesi ve ara sokakların düzenlenmesiyle birlikte Bursa’mıza yakışır güzel bir meydan ortaya çıkacak “dedi.
 
Şehirleri fark edilir ve heyecan verici kılan en önemli noktaların meydanlar olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Kentlerin kültürünü, tarihini, mimarisini ve yaşam şeklini en iyi yansıtan yerler meydanlardır. Çünkü meydanlar bir şehrin ortak alanıdır. O kentte yaşayan insanların bir araya geldiği yerdir. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrası da halkımız ülkesine, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak için tek yürek oldu ve Şehreküstü Meydanı’nda bir araya geldi. 27 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğu bu meydanın ismi de, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. Burasıyla ilgili bizim bir çalışmamız vardı. Ancak darbe girişimi nedeniyle çalışmamıza başlayamamıştık. Şimdi bölgeye yeni bir kimlik katacak şekilde meydanı yeniliyoruz” dedi.
 
“ÇEKİRGE MEYDANI’NI DA YENİLEYECEĞİZ”
Başkan Mustafa Dündar benzer çalışmanın Çekirge Meydanı içinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Bursa’nın en önemli ulaşım noktası ve kavşaklarından Çekirge meydanında da bir yenileme çalışması gerçekleştireceğiz. Bunun için ulusal düzeyde bir proje yarışması düzenledik. Bu yarışmada seçilecek en uygun proje, Çekirge Meydanını yeni bir görünüme kavuşturacak” diye konuştu.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181