Osmangazi Atletizm Salonu’nun temeli atıldı!
Toplam 13 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan olimpik standartlardaki salonda sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanlarının yer alacak Türkiye’nin ikinci Kapalı Atletizm Pisti olacak olan Osmangazi Atletizm Salonu, uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yaparak Bursa’nın adının tüm dünyaya duyurulmasını sağlayacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İç İşleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Hakan Çavuşoğlu, Zekeriya Birkan, Bennur Karaburun ve İsmail Aydın, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursaspor’a şampiyonluk yaşatan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende yaptığı konuşmada, sadece Bursa değil tüm Türkiye’deki gençlere hizmet verecek bir tesis inşa etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak sporcu kardeşlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Milletimizin refahını arttırmak adına devrim niteliğindeki projeleri hayata geçiriyoruz. Adı cihan devleti olan Osmanlı İmparatorluğu ile özdeşleşen Osmangazi ilçemiz, adına yakışır hizmetler gerçekleştiriyor. Eğitim, spor, kentsel dönüşüm, sağlık, ulaşım, tarihi ve kültürel projeleri birbiri ardına hayata geçiriyoruz. Özellikle gençlerimiz için spor alanındaki yatırımlara büyük önem veriyoruz. Sporu geniş kitlelere ulaştırmak, farklı branşlarda sporcular yetişmesini sağlamak adına yatırımlar yapıyoruz. Başarılı sporcular yetiştirmek bizim temel hedeflerimiz arasında. Türkiye’nin olimpiyatlara ev sahipliği yapması ve gençlerimizin olimpiyatlara katılarak bizleri gururlandırması için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz” dedi.

“‘Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller’ ideali ile spor alanında yapmış oldukları yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “7 yılda Osmangazi’ye 46 yeni spor tesisi kazandırdık. 2004 yılında kurulan ve 33 Branşta hizmet veren Osmangazi Belediyespor Kulübü, 3 bin lisanslı sporcusu ile Türkiye, Avrupa, Balkan ve Dünya çapında birçok başarıya imza attı. Futbol, yüzme, fintess, tenis branşlarında yılda 337 bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Ev hanımlarına, çocuklara ve engellilere özel programlar ile herkese spor yapma olanağı sağlıyoruz.1 Olimpiyat, 3 Dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan, 410 Türkiye Şampiyonu olmak üzere, toplam 495 şampiyon sporcumuz hem bizim hem de ülkemizin gururu. Açmış olduğumuz yaz spor okullarımız ile bugüne kadar 200 bin çocuğumuza spor eğitimi verdik. Amatör spor kulüplerine de ciddi katkılarda bulunuyoruz. Sağlıklı nesiller, sağlıklı bir şehir için sporun ve sporcunun yanındayız” diye konuştu.

“ATLETİZMDE BİR AÇIĞI KAPATIYORUZ”

Gerçekleştirdikleri yatırımlar ve sporculara verdikleri destekle Bursa’nın adının spor kenti olarak anılmasını sağladıklarını ifade eden Dündar, “Sağlıklı bir geleceğin temellerini atan belediyemiz, bu tesislerde yetişen sporcuların kazandığı madalyalar ile yatırımlarının karşılığını buluyor. Yapmış olduğumuz tesislerde yetişen gençlerimiz, birçok ulusal turnuvada başarılara imza atıyor. Türkiye genelinde yakaladığımız bu başarıları artık uluslar arası alanda da yakalamak istiyoruz. İnşallah tesislerimizde yetişecek sporcularımız bizlere bu gururu da yaşatacak. Ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekecektir. Bugün temelini attığımız Osmangazi Atletizm Salonu, seçim döneminde açıkladığımız 16 vizyon proje arasında yer almaktadır. Bu tesisimiz modern yapısı ile diğer atletizm salonunun önüne geçecektir. Bursa olarak salon sporları ve atletizm de hak ettiğimiz yerde değiliz. Kapalı atletizm salonumuz yoktu ve bugün temelini attığımız bu tesisle bu açığı da kapatmış oluyoruz” dedi.

“DÜNYANIN SAYILI ATLETİZM SALONLARINDAN BİRİ OLACAK”

Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu’nun teknik özellikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “İçerisinde sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanlarının yer alacağı tesis, sporu, rekabeti ve dinamizmi simgeleyen estetik bir mimari ile inşa edilecek. Atletizm salonumuzun zemin katında koşu pisti ve sporcu hazırlık bölümleri, üst katında ise tribünler ve ofisler yer alacak. 118 metre uzunluğunda ve 73 metre genişliğinde olan bu tesis, İstanbul’daki salonun da önüne geçiyor. Deyim yerindeyse atletizmin kalbi bu salonda atacak. Başta, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BAŞARILI SPORCULAR BU TESİSTE YETİŞECEK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Spor kenti Bursa’ya yakışır güzel bir tesisin temelini atıyoruz. Bursa’mızın spor kenti olması hedefindeki çalışmalarımızı da teker teker hayata gerçekleştiriyoruz. Gençlerimize sahip çıkıyoruz. Onların zamanlarını spor yaparak geçirmeleri için çalışıyoruz. Amatör sporlara belediyeler olarak sahip çıktık. Tüm mahallelerimize spor tesisleri kazandırdık. Köylerimize dahi spor tesisleri yapıyoruz. Başarı istiyorsak tesislere yatırım yapmalıyız. Bugün temelini attığımız Osmangazi Atletizm Salonu, uluslar arası organizasyonlara sporcular göndermek ve birbirinden önemli başarılar elde etmek adına bizlere önemli katkı sağlayacaktır.”

“BAKANIMIZIN İLK HİZMETİNİN BURSA’YA OLMASINI İSTEDİK”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, yaptığı konuşmada, Osmangazi Atletizm Salonu projesinin nasıl hayata geçtiği konusunda bilgiler verdi. Tesisin bir hikayesi olduğunu ifade eden Şahin, “Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç, göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde icraatlara başladı. Bizde Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ile birlikte Bursa’ya bir kapalı atletizm salonu inşa edilmesi konusunda talepte bulunduk. Biz sizin yaptığınız ilk yatırımın Bursa’ya olmasını istiyoruz dedik. Bakanımızda sağ olsun bizi kırmadı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HERKESİ MUTLU EDEN BİR PROJE”

Vali Münir Karaloğlu da sadece gençleri değil herkesi mutlu eden bir projenin temelini attıklarını dile getirerek, “Son dönemde Bursa’da, daha önce hiç olmayan spor tesislerinin temeli atılıyor. Osmangazi Atletizm Salonu’da bunlardan biri. Sadece Bursa için değil ülkemizin tüm gençleri adına önemli bir tesis olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“BURSALILARA DAHA FAZLA HİZMET GÖTÜRMENİN PEŞİNDEYİZ”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Osmangazi Atletizm Salonu’nun tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Bakan Ala, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı yürekten tebrik ediyorum. Bizim işimiz hizmet. Ülkemize ve halkımıza hizmet etmek için sınır ve engel tanımıyoruz. Milletimizden aldığımız kaynakları, onlara hizmet olarak sunuyoruz. Sorunları çözerek yola devam ediyoruz. Her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak politika izliyoruz. Bursa’ya yüzümüzün akı olan tesisler yapıyoruz. Bakanlıklarla belediyelerimiz işbirliği içerisinde çalışıyor. Bursalılara daha fazla hizmet nasıl götürürüz, bunun peşindeyiz. Bugün temelini attığımız Osmangazi Atletizm Salonu Türkiye’de ikinci kapalı atletizm salonu olma özelliği taşıyor. Bu kadar güzel ve önemli tesisi inşa etme kararlılığı ortaya koyan Osmangazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH AÇILIŞINI DA BİRLİKTE YAPARIZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise konuşmasında şunları söyledi: Yaklaşık 20 milyon TL maliyetle inşa edeceğimiz Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm salonu, gençlerimizin faydalanacağı önemli bir spor kompleksi olacak. İnşa ettiğimiz bu tesisler aynı zamanda gençlerimize büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Sadece tesis yapmak yetmez, tesislerin içini de doldurmamız lazım. Bu sporcuları fiziksel ve psikolojik olarak desteklemek gerekir. 2002 yılından bu güne kadar inşa edilen spor tesisi sayısı bin 650. Bu takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Milli Eğitim Bakanlığımızla imzaladığımız protokol gereği, okulların bahçesinde olan spor salonları saat 17.00 olduğu zaman kapanıyor. Salonlar boş kalıyor. Bundan sonra okullarda eğitim bittiği zaman da hem okullardaki spor salonlarından, hem de beden öğretmenlerinden faydalanacağız. Bu güzel tesiste ümit ediyorum ki birbirinden başarılı sporcular yetişecek. Ay yıldızlı formayı gururla taşıyacak gençler çıkacak. Bunun için el ele kol kola çalışacağız. Bursa’nın çehresi değişti. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi, Bakan Kılıç, müteahhit firma sahibiyle yaptığı pazarlık sonucu, projenin tamamlanma tarihi olan 5 Eylül 2017 yerin, tesissin 19 Mayıs 2017 tarihinde açılmasının da sözünü aldı.

Yapılan konuşmaların ardından, törene katılan bakanlar, milletvekilleri ve diğer tüm davetliler, butonlara basarak Osmangazi Atletizm Salonunun temelini attı.

Osmangazi Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181