Osmangazi Belediyesi Dikkaldırım'da 'çıkmaz sokak' sorununu ortadan kaldırıyor!
Göreve geldiği 2009 yılından itibaren planlı ve modern bir Osmangazi inşa etmek için gece gündüz çalışan, geçmişten gelen sorunları çözmek için de kararlı bir şekilde mücadele eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin kanayan yaralarından biri olan çıkmaz sokak sorununa neşter vurmaya devam ettiklerini söyledi. Osmangazi’nin, Bursa’nın hızlı ve plansız büyümesi ile birlikte bundan en çok etkilenen merkez ilçe olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Bursa’nın sanayi kenti olma yönünde başlayan çalışmalarla birlikte meydana gelen göçün getirdiği nüfus artışı, beraberinde hızlı ve plansız yapılaşmayı getirmiş. Dikkaldırım’da olduğu gibi hemen her mahallemizde çıkmaz sokaklar oluşmuş. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu sıkıntıları aşmak, Osmangazi’nin gelecek 30, belki de 50 yılını planlayarak çalışmalarımızı kararlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İmar planlarını revize ederek, Osmangazi’de modern ve planlı yapılaşmanın önünü açtık” dedi. 

Yapılan çalışmaların modern şehrin inşasında birer dama taşı olma özelliği taşıdığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizler, Türkiye’nin ilk Master Plan çalışmasını gerçekleştiren belediyeyiz. Yaptığımız bu çalışma ile Osmangazi’nin planlı şekilde büyüyüp gelişmesinin önünü açacak imar planlarını, Kentsel Dönüşüm bölgeleri ve uygulama şekillerini belirledik. Planların uygulanması ile birlikte Osmangazi’de ilçe tarihinin ilk bisiklet yolu olan, alt ve üst yapısı tamamlanmış, geniş caddeleri ve modern yerleşim alanları ile yepyeni yerleşim bölgeleri ortaya çıktı. Her mahallemize meydan, spor tesisi, park ve yeşil alan kazandırıyoruz. İlçemizin en kalabalık mahallelerinden biri olan Dikkaldırım’da 255 metrekarelik bir alanda yapılan kamulaştırma sonucu aldığımız binayı yıkarak, çıkmaz sokak konumundaki Herkül Sokak ile Bilginler Sokak’ı birbirine bağlamış olduk. Başta mahalle sakinleri olmak üzere Osmangazi’mize, Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Dikkaldırım Mahalle Muhtarı Mustafa Özderya da, Bursa’ya hizmetlerinden dolayı Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181