Osmangazi Belediyesi'ne Hisar ve Kaleiçi Bölgesi için destek!
Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yönünde geliştirdiği projelerle, son dönemde önemli başarılara imza atan Osmangazi Belediyesi’nin bu çalışmaları vatandaşlar tarafından takdir görüyor. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğü restorasyon ve yenileme çalışmalarıyla, Bursa’nın UNECO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde de çok önemli yere sahip olan Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Dündar’ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Bölgenin, Bursa’nın kültür ve inanç turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Aydın, “Osmangazi Belediyesi ve Başkanımız Mustafa Dündar’ın, Hisar ve Kaleiçi bölgesinde yapmış olduğu hizmetler, vermiş olduğu emek bizim için çok önemli. Bölgenin hak ettiği değere kavuşması için yürütülen sokak sağlıklaştırma, cephe giydirme ve zemin yenileme çalışmaları ile Hisar Arkeopark projesi gibi yatırımlar, tarihi dokuyu ortaya çıkaran son derece başarılı çalışmalar. Bir zamanlar Bursa’nın elit insanlarının yaşadığı bu bölgenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi, Bursa’nın tarih ve kültür turizmi açısından da son derece önemli. Bu arada, bizim o bölgede 600 yıllık geçmişi olan ve atıl durumda bulunan Oruç Bey Hamamı’mız var. Sahipleri tarafından da yenilenip ayağa kaldırılması zor. Her geçen gün yıkılıp dökülüyor. Eğer onu değerlendirebilirsek kente ciddi bir değer kazandırmış oluruz. Restore edilerek sizin diğer kültür merkezleriniz gibi yaşayan bir mekana dönüştürülmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi’nin bölgenin ayağa kaldırılması için yoğun bir emek sarf ettiğini ve bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri de, “Bursa’nın, bir anlamda sivil mimari örneği yapılarının kısmen yaşadığı yer burası. Bölgenin ayağa kalkması, kültür ve inanç turizmi açısından büyük bir potansiyel olacaktır. Gerçek Bursa, bu günkü ifadeyle Bademli, Görükle, Özlüce değil, bu bölgedir. Bursa’ya gelen yerli ve yabancı konuklar, sadece cami ve türbeleri değil, bu sayede Bursa’nın tarihi dokusunu yansıtan bir yaşam merkezini de gezip tanıma fırsatı bulmuş olacak. Sizin bu konuda ne kadar istekli ve gayretli olduğunuzu biliyor ve destekliyoruz” diye konuştular.

Kendilerine duyulan güven ve desteğin yanı sıra, bölge insanının bu konuyu sahiplenmiş olmasının son derece memnuniyet verici olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hisar ve Kaleiçi denilen bölge eski Bursa, tarihi Bursa dediğimiz yerler. Bizde, bölgede Kentsel İyileştirme yapılarak tarihi dokusunun ortaya çıkartılıp yaşatılmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Yapılan çalışmalar sonucu bölgenin, 5 yıl öncesiyle bu gün arasında ciddi farklılıklar arz ettiğini belirten Başkan Dündar, “Önemli olan kafalarda bu bölgeyle ilgili düşünceyi değiştirmek, olabilirliğini ortaya koymak. Sizlerin bu konudaki çalışmalarımızı sahiplenip desteklemeniz bizler açısından son derece sevindirici. Bu bizlere çalışma şevki veriyor. Bu çalışmalar kısa vadeli değil, zaman alan işler. Biz o bölgede bir tarihi dokuyu ortaya çıkartacak yenileme ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarının dışında, Arkeopark çalışması da yapıyoruz. Kamulaştırmaları bitti, kazılar devam ediyor. Bu bölgeyi ayağa kaldırmak, bölgeyi Bursa turizmine kazandıracak çalışmalarımız içerisinde 5 ayrı caddenin yenilenmesi, rehabilite edilmesi, restore edilip ayağa kaldırılması çalışmaları var. Kavaklı, Oruçbey, Alaattin Cadde, Ortapazar gibi. Oralarda yeni bir görüntü ortaya çıkaralım, arkası gelecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181