Osmangazi Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!
Osmangazi Belediyesine bağlanmasıyla birlikte yatırımların adresi olan Demirtaş Mahallesi’nde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.  15 bin metrekare alana kurulan Demirtaş Meydanı, park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olacak.
 
DÜNDAR, TERÖR SALDIRISINI LANETLEDİ
Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, konuşmasına Kayseri’de yaşanan hain terör saldırısını lanetleyerek başladı. Başkan Dündar, “Milletimizi ülkemizi hedefe alan saldırıların birini daha Kayseri’de yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu millet, bu tür saldırılarla yılmayacak. Bu milletin tarihteki yürüyüşü aynen devam ediyor. Bu yürüyüşün önünü hiçbir şey kesemeyecek, engelleyemeyecek. Bu millet çevresine, mazlumlara ve insanlığa hizmete devam edecektir. Bu saldırıyı yapanları lanetliyorum, kınıyorum. İnşallah bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmayız.  Çevremizde yaşanan olaylarla birlikte bakıldığında bu saldırıları, tarihteki misyonuna doğru emin adımlarla yürüyen milletimizin önünü kesmeye yönelik olarak telakki ediyoruz ancak, bunu başaramayacaklar. Buradaki çalışmalarımız da buna ufak bir mesajdır. Bizler çalışmalarımızla bu ilerleyişimizi sürdüreceğiz” dedi.

DEMİRTAŞ, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
Bursa’ya değer katacak bir hizmetin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, “Osmangazi gelişiyor, büyüyor, Bursa gelişiyor büyüyor. Şehirler büyüdükçe, ülkemiz büyüyor. 2009 yılında göreve geldiğimizde Demirtaş’ın topla 4 mahallemiz toplam nüfusu 16 bindi. Bugün yoğun bir nüfus alan yeni bir yapılaşmayla Bursa’nın, Osmangazi’nin cazibe merkezi haline geldi ve nüfus 80 bine kadar ulaştı. 2009 yılından itibaren Demirtaş’ın Osmangazi’ye bağlanmasıyla, bu bölgenin altyapılarının oluşturulması eksiklerin giderilmesi ve şehirle bütünleşmesi noktasında ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımları da sürdürüyoruz. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Osmangazi’de değerlerimize, tarihimize, şehrimize sahip çıkıyoruz. Bursa öncü bir şehir, kurucu bir şehir. Biz de tarihten gelen misyonumuzla bu öncülüğü bugün de sürdürüyoruz” dedi.
 
Osmangazi Belediyesi olarak, şehircilik anlamındaki hizmetlerin kültürel hizmetler ve kentsel dönüşüm noktasında yapılan çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalar, birçok platformda Tarihi Kentler Birliği vasıtasıyla ödüller almaktadır. Osmangazi Belediyesi Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atmaktadır. Bizler Osmangazi’den tüm Bursa’yı hedef alıyoruz. Osmangazi’de yapılacak bir kentsel dönüşümle Bursa’nın dönüşeceğine inanıyoruz. Planlamamızı bu şekilde sürdürüyoruz. Bursa’da yapılacak olan tarihi miras çalışmasıyla tarihimizin ayağa kalkacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 
Demirtaş bölgesinin gelişmesi noktasında ciddi yatırımlar yaptıklarını, tüm ilçede olduğu gibi Demirtaş’a da yeni bir okul binası hediye ettiklerini söyleyen Dündar, “Demirtaş’ın yeni parklarla yaşanabilir hale gelmesi için çağdaş ve nefes aldıracak yeni mekanlar oluşturduk. Bu bölgemizde atıcılık ve trap tesislerini yaparak bu sporu yapanları Demirtaş’a gelmesine katkı sağlamak için modern bir tesis inşa ettik. Kapalı yüzme havuzumuz Bursa’nın en modern yüzme havuzu olarak hizmete açıldı. Sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Buradaki en önemli sorun da sağlık tesisisin olmamasıydı. Bizler de kamulaştırmayla elde ettiğimiz arsayı DOSAB ile birlikte açılışını gerçekleştirdik. Demirtaş’taki eski camiyi yıkıp yolu genişlettik. Meydanı büyüttük. Modern mimarisiyle güzel bir cami yaptık. Cami tamamlandığında bu meydanla birlikte Bursa’nın en güzel yeri olacaktır” dedi.

2017 DEMİRTAŞ İÇİN YATIRIMLAR YILI OLACAK
Yüzme havuzları, spor tesisleri, parkları ve geniş yolları ile örnek kentleşmenin yolunu açtıkları Demirtaş’ın, Meydanı ve Kültür Merkezi ile de bundan böyle Bursa’nın parlayan yıldızı olacağını belirten Başkan Dündar, “15 bin metrekare alana kurduğumuz Demirtaş Meydanı, park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olurken, içerisinde yer alacak ve bodrum artı 3 kattan oluşacak Kültür Merkezi de, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikah – sergi salonları, kafeterya ve sosyal imkanları ile Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşam alanı olacak. Bu binamızın içinde, 16 vizyon projemiz arasında yer alan bilgi evleri bulunacak. 2017 yılı Demirtaş için önemli hizmetlerin yapıldığı yıl olacak. Bunların bir tanesi Ayazma bölgesinin 7 kilometrelik imar yollarını açıyoruz. Böylece DOSAB’ın yanında güzel bir şehir ortaya çıkmış olacak. Pazar yeri inşaatımız da devam ediyor.  Demirtaş bu meydanla nefes alacak. Temelini attığımız Demirtaş Meydanı ve
Kültür Merkezi’nin bölgemize, Osmangazi ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

‘BURSAYA BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi temel atma töreninde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bakan Müezzinoğlu, “Bursa’ya büyük bir değer katacak Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gerek yerel yönetimler, gerek merkezi iktidar, gerekse 80 milyon ülke olarak daha iyinin, daha güzelin, daha gelişmişin ve daha medeninin peşinde koşan bir milletiz. Büyük hayallerimiz ve büyük hedeflerimiz var. Kardeşlik duygularını her geçen gün güçlendiren bir anlayışımız var” dedi.
 
Bu hedeflerden rahatsız olan bir takım çevrelerin bulunduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Birlik ve beraberliğimizden rahatsız olan hainler, teröristler ve üst akıl, bu ülkenin birlik beraberliğine kast etmek için, bu milleti büyük hedeflerinden vazgeçirmek için farklı farklı tuzakları, hainlikleri ve kalleşlikleri ne yazık ki gündemimize getiriyorlar. Onlar bir taraftan tuzak kuracak, biz de o tuzakları bozacağız. Onlar bir taraftan çukur kazacak. Çukurlara onları gömeceğiz ve yolculuğumuza devam edeceğiz. Bursa’mızda Allah’a şükürler olsun ki her kademesiyle yerel yönetimleriyle, diğer toplumsal yapısıyla, sosyal dokusuyla, son derece güçlü, geleceğe güvenle bakan bir yapımız var. Her türlü hizmetin bir an önce gelmesi için geceli gündüzlü çalışan belediyelerimiz var. İnsanıyla iç içe, yan yana, omuz omuza olan, dertlenen kadrolarımız var. Hep birlikte Demirtaş’ımızın da, Osmangazi’mizin de Bursa’mızın da yarınları bugünden daha güzel olacaktır” diye konuştu.
 
Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü ve Bursa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık da, yaptıkları konuşmalarda, hizmetlerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
 
Konuşmalar sonrasında Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte, törene katılan protokol üyeleri ve davetliler yapılan dualar eşliğinde, Demirtaş Meydanı ve kültür Merkezi’nin temeline ilk harcı birlikte döktüler.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181