Osmangazi Mollafenari Mahallesi çoklu hizmet projesi törenle açıldı!
Mollafenari Mahallemizde inşa ettiğimiz, içerisinde pazar yeri, otopark çok amaçlı salon, muhtarlık binası ve çocuk parkının da bulunduğu çok amaçlı tesis, törenle hizmete açtık. Törende konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, “Merkezinde insanımızın yer aldığı projelerimizle Osmangazi’yi ilmek ilmek, nakış nakış işliyoruz” dedi.
  
Temeli geçtiğimiz yıl Ekim ayında atılan ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılan Mollafenari Mahallesi çoklu hizmet projesinin, yalnızca Mollafenari’ye değil, bölgeye çok büyük bir değer katacağını ifade eden Belediyle Başkanımız Mustafa Dündar, “Uludağ’ın eteklerinde bulunan bu mahallelerimiz, yaşamın ve hizmetin zor olduğu bölgeler. Bizler, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, buralarda yaşayan vatandaşlarımızdan da almış olduğumuz güçle, onların ihtiyaçlarına cevap verecek projeler geliştirip hayata geçirmeyi kendimize bir görev bildik. Mollafenari mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda geliştirdiğimiz çoklu proje ile vatandaşlarımızın özel günlerinde bir araya gelebilecekleri çok amaçlı bir salon, Pazar yeri, otopark, çocuklarımızın oynayabileceği küçük de olsa bir park ile mahalle halkına daha iyi hizmet sunacak bir muhtarlık binası inşa ettik” dedi.
 
Yapımı tamamlanan çoklu projenin, kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanda gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Dündar, “Mollafenari Pazar Alanı’nı oluşturabilmek için bin 535 metrekare alan kamulaştırarak, 1 milyon 100 bin lira kamulaştırma bedeli ödedik. Gerçekleştirdiğimiz Pazar alanımız, toplam 980 metrekare alana sahip. Pazar alanı için kamulaştırmalar ile birlikte 2 milyon 500 bin liraya yakın kaynak kullandık” dedi. Mollafenari Mahallesi ve çevresinin, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri olduğunu, aynı zamanda bölgenin manevi miras açısından da oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “İnanç turizmi açısından da önemli bir merkez olan Mollafenari’de Somuncubaba evi ve çevresini de kamulaştırmalar ve düzenlemeler ile Ramazan’da hizmete açtık. Üç Kuzular Camii’nin etrafını genişletmek için kamulaştırma yaptık ve 140 bin TL kaynak kullandık. Yol genişletme çalışmaları, hizmet alanları, çıkmaz sokakları açma çalışmaları ile mahallemize nefes aldıran pek çok çalışma yaptık. Söz verdiğimiz gibi Osmangazi’yi ilmek ilmek, nakış nakış işliyoruz. Kentsel dönüşümden mahalle meydanlarına, spor tesislerinden ulaşıma, kültür sanat merkezlerine kadar, şehrin tarihi dokusunu da koruyarak yeniden inşa ediyoruz” diye konuştu.
 
Törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir ve belediyemizin birlikte başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan mahalle meydanlarına, spor tesislerine kadar vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet ürettiklerini söyleyen Karadağ, “Vaktimiz ve imkanımız yettiği sürece, hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyelerimiz Bursa’yı daha modern ve yaşanabilir bir kent yapmak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Bugün bu hizmeti gerçekleştiren Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a da, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Osmangazi Kaymakamına vekaleten törene katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, yerel yönetimlerin son yıllarda gerçekleştirdikleri projelerle Bursa’nın yaşam standardını oldukça yukarıya çektiğini söyledi. Mollafenari Mahalle Muhtarı Yusuf Maraba da, yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından yeni pazar yeri ve çok amaçlı salonun açılış kurdelesi, Başkan Dündar ve törene katılan protokol üyeleri tarafından kesildi. Dündar, açılışın ardından çok amaçlı salon ve yeni muhtarlık binasını gezerek incelemelerde bulundu.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181