Osmangazi Tarihi Kedili Tekke Kültür Merkezi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Osmangazi Belediyesi, Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ‘’Kediler Tekkesi’ anılan binayı rekonstrüksiyon çalışmaları yürüterek yeniden ayağa kaldırıyor. 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve 1 avlusu bulunan Tarihi Kediler Tekkesi’nin rekonstrüksiyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Osmangazi Belediyesi, çöküntü halindeki binadaki çalışmaları tamamladıktan sonra tarihi binayı kültür merkezi olarak kente kazandıracak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restorasyon çalışmalarını yerinde incelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Dündar, “Osmangazi, tarihi eserlerin yoğun olduğu bir ilçe. Osmangazi Belediyesi olarak tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında öncü bir belediyeyiz. İlçemizdeki birçok eseri restore ettik. Muradiye Mahallesi’nde16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ‘’Kediler Tekkesi’ olarak anılan tarihi binanın yeniden ayağa kaldırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu eser günümüze gelene kadar epey yıpranmış. Burasını ilk olarak restorasyon çalışması olacak şekilde projelendirdik. Fakat kazı çalışmaları başladıktan sonra binanın ahşap bölümlerinin tamamen çürüdüğünü ve restorasyon için uygun olmadığını gördük. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden yeniden karar alınarak burasının rekonstrüksiyon olarak inşaat çalışmalarını sürdüreceğiz. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürerek bu tarihi mekanı yeniden ayağa kaldıracağız. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra burası kültür merkezi olarak hizmet verecek” dedi.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181