Osmangazi vizyon projelerini hayata geçiyor!
Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek. 2014 seçimleri öncesinde açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde de yer alan Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi’nin hayata geçirileceği bölgede incelemelerde bulunan Başkan Dündar, bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkartacak projenin, tarihi Bursa evlerinin yeniden yaşatılması adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Dündar, “Bursa tarihi bir şehir ve Osmangazi bu tarihi şehrin kalbinin attığı merkez. Dolayısıyla bu tarihi şehrin, özgün yapısını koruyarak ayağa kalkması da çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak biz kentin birçok farklı bölgesinde tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmaları yürütüyoruz” dedi. 2014 seçimleri öncesinde açıkladıkları 16 vizyon proje içerisinde de yer alan, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası isimli projenin hayata geçirileceği bölgede çok sayıda eski Bursa evinin bulunduğu söyleyen Başkan Dündar, “Şu anda Tayakadın Camisi ile Ördekli Kültür Merkezi arasında kalan bölge, şehrin merkezinde olmasına rağmen atıl vaziyette, çöküntü halini almış bir alan. Burada yapılacak bir planlama ile şehrin tarihi dokusuna, tarihi kimliğine uygun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Böylece, hem bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız. Hem de, mimarisi ve özgün yapısıyla yaşayan tarihi bir Bursa’yı ortaya çıkartmış olacağız” diye konuştu.

Proje kapsamında bölgenin dokusunun korunacağını belirten Başkan Dündar, “”İçerisinde mimari kimliğini koruyacak konutların yanı sıra, küçük ölçekte esnaf faaliyetlerinin yürütülebileceği mekanlar oluşturulacak. Geleneksel sanatların ve yemeklerin yanı sıra hediyelik eşya dükkanlarından bakırcılarına, bıçakçılarından havlucularına kadar şehre özgü her dokunun içerisinde yer alacağı kültür adasının; Bursa’ya hem nostalji yaşatan, hem de turizme hizmet eden önemli bir yatırım olması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası projesinin, bölgenin de dönüşümüne de çok büyük katkı sağlayacağını belirten Dündar, “Tarihi kimliği korunarak ayağa kalkacak olan bu bölge, aynı zamanda Bursa turizmi adına da büyük bir kazanım olacak” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181