Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin kaba inşaatı tamamlandı!
Kente değer katacak en önemli projelerimizden biri olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da sona gelindi. 
 
Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu yansıtacak olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbenin yerleştireceği çatı kısmında çalışmalar başladı. Dünya’nın en büyük ikinci tam panoramik müzesi olacak olan ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin görsel bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında da tüm detaylar ortaya çıktı. Bursa'nın fethi ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu en gerçekçi şekilde ziyaretçilere aktaracak panoramik resmin başlangıç noktası Saltanat Kapı olarak belirlendi. Osmanlı’nın köklü tarihini ifade edecek Ulu Çınar, Cilimboz Deresi, Pınarbaşı Suyu, Gökdere gibi yerler ve günlük hayatı simgeleyen Türkmen kadınları, insan figürleri, koyun sürüleri ile çoban köpekleri gibi ayrıntılar da panoramik resimde yer alıyor.
 
2017 YILINDA HİZMETE AÇILACAK
Panoramik resim ve 3 boyutlu platformun yapıldığı İstanbul’daki Panoramik Sanat Yapım Müzecilik A.Ş.'nin atölyesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, müzenin 2017 yılında hizmete açılacağını söyledi. Müzenin kaba inşaatının tamamlanarak kubbe bölümünde çalışmaların başladığının bilgisini veren Başkan Dündar, “Müzenin inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, İstanbul’da gerçekleştirilen panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. İnşaat çalışmalarına paralel olarak sanatsal bölümde de çalışmalar tamamlanmak üzere. Kubbe içerisine yapılacak olan panoramik resim, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında olduğu izlenimi verecek. 3 boyutlu platformun bitiminde yükselecek olan kubbedeki resim ile müze, ziyaretçileri içine alarak yüzyıllar öncesine götürecek

2017 yılı içerisinde müzeyi tamamlayarak hizmete açacağız. Bursa’mızın tanıtımı ve tarihimizin anlatımı adına güzel bir eser olarak ortaya çıkacak” dedi.
 
SANATSAL BÖLÜMÜN YÜZDE 80’İ TAMAM
Proje tasarımı ve yönetmeni ressam Haşim Vatandaş da, müzenin sanatsal bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ifade ederek, “Panoramik resimde ve 3 boyutlu platformda hangi objelerin olacağı kesinlik kazandı. Şuan fetih dönemini tüm gerçekçiliğiyle yansıtabilmek adına resimdeki detay çalışmalarını sürdürüyoruz. Yaklaşık 6 ay sonra tüm çalışmaları tamamlayarak, müzenin kubbesine yerleştireceğiz” diye konuştu.
 
Bursa’nın fethini anlatacak olan panoramik müze, 40 metre çaplı dairesel bir yapıda olup, tavanı elipsoit kubbe formunda olacak. Bu yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve tavanına 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacak. Seyirci platformuyla yan duvarlar arasındaki 3 boyutlu platforma, perspektife uygun olarak değişik boyutlarda, döneme ait mimari ve sanatsal öğeler yer alacak.
 
Başkan Dündar, ‘Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin maketinde yaptığı incelemenin ardından Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezdi.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181