Recep Altepe; '10 ilçede 450’ye yakın tarihi ve kültürel miras çalışmaları başladı'!
Bursa Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenileniyor. Bütünşehir uygulamasının hemen ardından yeni bağlanan 10 ilçede 450’ye yakın tarihi ve kültürel miras çalışmasına startı verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Doğancı Camii’nin de bu kapsamda restore edildiğini ve yaklaşık 1 ay sonra ibadete açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinden ve tüm semtleriyle birlikte evrensel değer olmasından sonra şehir merkezinde sürdürülen çalışmaları kırsal alana da taşıdıklarını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir’e bağlanan 10 yeni ilçede de şehir merkezinde olduğu gibi 450’ye yakın projenin restorasyon çalışmasına başladıklarını anlattı. Tadilatı tamamlanan projelerin zaman geçirilmeden hizmete alındığını, Doğancı Camii’nin de yaklaşık  ay sonra ibadete açılmasının planlandığını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın ahşap mimariye sahip 4 camisinden biri olan 200 yıllık bu cami de tekrar orijinal hale getirilmiş oluyor. Çatısı, minaresi ve duvarlarıyla tamamen elden geçirildi. Şu anda kapı ve pencere montajları başladı. Yaklaşık 1 ay sonra son halini almış olacak. İnşallah ilk günkü heybetiyle pırıl pırıl bir şekilde Doğancı mahallemize hizmet edecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe’ye Doğancı Camii incelemesinde Büyükşehir bürokratları da eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, projenin detayları hakkında Başkan Altepe’yi bilgilendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181