Tarihi konak İpekevi oluyor!
Bursa’nın en önemli markalarından ipeği yeniden ihtişamlı günlerine döndürme hedefiyle ipekböcekçiliği yapan köylüleri destekleyen, eski ipek fabrikalarını çalışır hale getiren ve üretim ve tasarım merkezlerini kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, elde edilen ürünlerin satılacağı yeşil semtindeki tarihi konağı da ayağa kaldırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği noktalardan olan Yeşil Külliyesi’nin bulunduğu alanda, Yeşil Hamamı’nın karşısındaki harabe halindeki konak İpekevi olarak Bursa’ya kazandırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçmişte dünya saraylarını süsleyen Bursa ipeğinin artık marka semtlerine yapılacak ayrıcalıklı noktalarda satışa sunulacağını söyledi.

Bursa’nın tarih başkenti kimliğini ön plana çıkarmak amacıyla yapılan tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla kentin tarihi değerlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, kentin markalarını da yeniden dünya vitrinine çıkarmaya hazırlanıyor. Doğuda Çin’den başlayan tarihi ipek yolunun karadaki son noktası olan ve dünya ticaretinde yüzyıllarca başrolü oynayan Bursa ipeği, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yeniden ihtişamlı günlerine dönüyor. Yumuşaklığı ve parlaklığıyla dünyada bir numara olan asırlarca Avrupa ve Rusya saraylarını süsleyen Bursa ipeğini yeniden gündeme taşıyan Büyükşehir Belediyesi, ipekböcekçiliği yapan köylülerin desteklenmesi, ipek üretimi yapan eski fabrikaların yeniden üretime geçmesi ve ipek tasarım merkezlerinin kurulmasının ardından şimdi de ipek satış noktalarının oluşturulması için harekete geçti.

Tarihi konak İpekevi oluyor

Yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği noktalardan Yeşil Külliyesi’nin bulunduğu alanda, Yeşil Hamamı’nın karşısındaki harabe halindeki tarihi konak da Bursa ipeği satış noktası olarak kente kazandırılıyor. Yıllardır bölge halkının restore edilmesini beklediği tarihi konakta Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan projenin detayları hakkında bilgi aldı. Bursa’nın en önemli marka değerlerinden birinin de ipek olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “Gerek üretim yapan köylülerin desteklenmesi, eski fabrikaların yeniden üretime başlaması ve ipek halı dokuma, üretim ve tasarım merkezlerinin açılmasının ardından önemli konulardan biri de satış noktaları. Yumuşaklığı ve parlaklığıyla dünyada bir numara olan ve yüzyıllar boyu gümrük alınmayan bu değerimizi, marka semtlerde oluşturacağımız özellikle satış noktalarında tüketiciyle buluşturacağız. Yeşil semtindeki bu harabe halindeki tarihi konak da önemli bir ipek satış noktası olacak. İpek firmalarımızın proje ortaklığında yaptığımız bu restorasyonla hem Bursa ipeği ayrıcalıklı bir mekanda satılacak hem de tarihi konak restorasyonunun ardından bölgeye değer katacak” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181