Türkiye'nin en büyük spor kompleksi Yıldırım'da inşa ediliyor!
Yıldırım’ı uluslararası spor organizasyonlarının merkezi haline getirme yolunda Türkiye'nin en büyük spor kompleksini ilçeye kazandıracak olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile inşası süren tesiste incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yiğitler Mahallesi’nde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kullanılmış, ait Ankara Yolu'na cepheli arazide, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak. Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.

‘HEYECAN DUYUYORUZ’
İnşası hızla süren spor kompleksinde kat edilen aşamayı görünce büyük bir heyecan duyduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlı çocukların ve gençlerin, milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bu tesiste sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor. 250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Başta Sayın Hüseyin Şahin olmak üzere tüm milletvekillerimizin desteği ile yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki tüm çocuklarımız ve gençlerimiz adına hayırlı bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz” dedi.

‘SAĞLIKLI VE DONANIMLI NESİLLERE İMZA ATACAĞIZ’
Tesisin tamamlandığında spor merkezi olmasının yanında, geleceği şekillendirecek çocukların ve gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Edebali, “İnşasına büyük önem verdiğimiz bu tesis tamamlandığında spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet vererek, evlatlarımızı madde bağımlılığından ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan koruyacak ve onların hayatı ilimle, irfanla, bilgiyle ve spor ahlakıyla okuyabilen nesiller olarak yetişmelerine imkan tanıyacak. Büyük bir heyecanla tamamlanmasını arzuladığımız tesisi önümüzdeki yıl içerisinde yapacağımız görkemli açılış töreni ile ilçemize kazandıracağız. Projenin ortaya çıktığı ilk günden bu yana verdiği desteklerinden ve katkılarından dolayı Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘YILDIRIM KABUK DEĞİŞTİRİYOR’
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin destekleriyle bu önemli kompleksten uluslararası şampiyonlar çıkacağını işaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Merkezi Hükümetimiz ve Yıldırım Belediyemizin yürütüğü çalışma kapsamında inşası süren Türkiye’nin en büyük spor kompleksini incelerken çocuklarımız ve gençlerimiz adına mutluluk duydum. Tüm hizmet alanlarıyla benzersiz olan, Yıldırımlı ve Bursalı gençlerin eğlenebilecekleri, sağlıklı bir nesil olarak yetişecekleri uluslararası şampiyonalara hazırlanacakları dört dörtlük bir tesisi Yıldırım’a kazandırıyoruz. Şimdiden Başkanımızın destekleriyle bu tesisten çıkacak şampiyonları, düzenlenecek organizasyonlar ile festivalleri hayal ediyor ve gözümde canlandırıyorum. Hükümetimiz ve yerel yönetim olan belediyemizin işbirliği içerisinde çalışmasıyla Yıldırım’da çok güzel eserler meydana geliyor” dedi.

‘BAŞKAN EDEBALİ İLK GÜNKÜ AŞKLA ÇALIŞIYOR’
Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı yetişmeleri adına Yıldırım’da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirten Hüseyin Şahin, “Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin, tüm ekibi ile birlikte Yıldırımlı çocukları ve gençleri sağlıklı bireyler olarak, Büyük Türkiye ülküsüne yaraşır şekilde geleceğe yönlendirmeye hazır olduğunu görmekten dolayı heyecan duyuyorum. Birlikte çalıştıkça, yürekler birlikte attıkça fiziki olarak gerçekleşmiş tesisleri ve donanımlı bireyler olarak gelişmiş nesilleri burada hep beraber yetiştireceğiz. Yıldırım’a hizmet heyecanını hiç kaybetmeyen, ilk günkü aşkla çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Her açıklamalarında bizlere yarınlara ait umutlar veren ve bu büyük ülke için çalışma heyecanı aşılayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a müteşekkiriz. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin şimdiden Yıldırımlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181