Uludağ Üniversitesi'ne 'Öğrenci Yaşam Merkezi' inşa edilecek!
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve ekibinin adaylık sürecindeki projelerin başında gelen ve Türkiye’de bu büyüklükte benzer bir örneği bulunmayan Öğrenci Yaşam Merkezi’ne Başbakanlık’tan izin çıktı. 147 bin 751 metrekare alan üzerine inşa edilecek yaşam merkezinde; yaklaşık 3 bin araçlık kapalı otopark, 200’e yakın işyeri, 7 adet sinema salonu, bowling salonu, amfi tiyatro, 7 toplantı salonu, öğrenci kulüp ofisleri ve depolar yer alacak. Ortalama 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan proje, 4 bodrum kat, 1 zemin kat ve 1 normal kattan oluşacak.

Uludağ Üniversitesi tarafından Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı’na yapılan projenin başvurusu kabul edildi. 2016 yılı içerisinde ihalesinin bitirilmesi ve 2018 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan proje ile üniversite öğrencilerinin boş zamanlarını yine üniversite içerisinde değerlendirmeleri hedefleniyor. Öğrenci topluluklarının sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütecekleri ofislerin de olacağı proje, kampüs içinde araç parkı sorununa da çözüm getirmiş olacak.

ÜNİVERSİTENİN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR
Uludağ Üniversitesi’ni 3. Nesil Üniversite vizyonu ile yeniden tasarladıklarını vurgulayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilerin, çalışanların ve akademisyenlerin kampüs içerisinde en kaliteli şekilde vakit geçirebilmeleri adına projeler ürettiklerini söyledi.

Gelecek 25 yılın tüm planlamasının yapıldığı bilgisini veren Rektör Ulcay, “Etap etap üniversitemizin planlamasını yaptık. Öğrenci Yaşam Merkezi de bu planlamaların ilk etabında yer alıyordu. Çalışmalarımızı tamamlayarak Başbakanlık’a müracaatımızı yaptık. Projemiz kabul gördü ve onay aldı. 2016 yılı içerisinde temelini atmış olacağız. Yaklaşık 2 yıl içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Kampüste eğitim alan yaklaşık 46 bin öğrencimiz var. Elbette Üniversite sadece öğrencilerden oluşmuyor. Burada yaklaşık 2 bin 500 akademisyen, 3 bin 500 çalışan ve Tıp Fakültesi’ne gelen çok sayıda hasta ve hasta yakınımız da oluyor. Üniversitemiz, günlük ortalama 50 binden fazla insanın girip çıktığı bir yer. Burada öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve fakülteye gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacakları bir yaşam alanı yok. En yakın yerleşim yeri Görükle. Bu yüzden üniversite içerisinde böyle bir yaşam merkezi açmak büyük bir zorunluluktu. Başbakanlık’tan onayımızı aldığımız projeyle hem öğrencilerimiz boş zamanlarını yine üniversite içerisinde değerlendirebilecekler hem de insanlarımız ihtiyaçlarını kolaylıkla yine üniversite içerisinde sağlayabilecekler” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181