Uludağ Üniversitesi'nde 'Yeni Camii' çalışmaları devam ediyor!
Yeni Camii önerisinin sunumu Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Adem Doğangün, İsmail Temizkök, Camii Derneği Yöneticileri ve mimarlık firması temsilcileri katıldı.

YÜCEDOĞRU; “ÜNİVERSİTEMİZE YAKIŞAN BİR CAMİİ OLACAK”
Toplantıda konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, hali hazırda bulunan camiinin üniversitede ibadet yapmak isteyenler için yetersiz kaldığını ve eski bir yapı olduğunu açıkladı. Yönetim olarak, Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi’ne yakışır bir camii projesinin hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Yücedoğru, “İçerisinde onbinlerce insanın aynı anda ibadet edebildiği, modern ve klasik ögeleri bir arada barındıran Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunun için de üniversite yönetimi, cami yaptırma derneği yöneticileri ve uzman mimarlık firmaları ile istişarelerimize sürdürüyoruz. Burada sadece klasik bir cami projesini değil, külliye formatında bir yapıyı oluşturma gayretindeyiz. İnsanlarımız camii içerisinde ya da çevresinde kendilerini huzur içerisinde hissetsinler istiyoruz. Hazırlayacağımız projede bu öğeler mutlaka yer alacaktır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINDAN DÖRT MİNARE TALİMATI
Üniversite yönetimine geldiklerinde cami yapma projelerinin olduğunu hatırlatan Yücedoğru, “Biz bu projeyi hayata geçireceğimizi söylemiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız üniversitemizi ziyarete geldiğinde de bu projeden kendilerine bahsettik. Fakat Cumhurbaşkanımız projemizdeki camiinin iki minareli değil de dört minareli yapılmasının daha uygun olacağını belirtti. Bizler de bu istek üzerine çalışmalarımızı dört minareli bir camii üzerine yoğunlaştırdık. Görüşmelerimizi ve istişarelerimizi bu doğrultuda yürütüyoruz. En kısa sürede de inşallah projeyi hazır hale getirerek yeni camimizin temelini atmak niyetindeyiz” dedi.

Uludağ Üniversitesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181