"Yapacağımız tek şey hazırlıklı olmak"
Vali Karaloğlu: "Acil müdahaleye ihtiyaç duyacağımız sürprizleri hayat boyunca yaşayacağız. Bunu değiştiremeyeceksek yapacağımız tek bir şey var; afete ve krize karşı toplumu dirençli hale getirmek, toplumu hazırlamaktır." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu:"1-7 Mart Deprem Haftası. Türkiye’nin deprem ve afet gerçeği var, bu gerçeği değiştirme şansımız yok. Afet olmasını engelleyemeyiz. Acil müdahaleye ihtiyaç duyacağımız sürprizleri hayat boyunca yaşayacağız. Bunu değiştiremeyeceksek yapacağımız tek bir şey var; afete ve krize karşı toplumu dirençli hale getirmemiz lazım, toplumu hazırlamamız lazım. Herhangi bir acil müdahaleye ihtiyaç duyulacak durum ortaya çıktığında toplumu yönetebilecek, çekip çevirecek, gerektiğinde müdahale edebilecek insanımızın sayısını ne kadar artırırsak, toplumdaki bilinci ne kadar yükseltirsek zararı da o kadar aşağı indirmiş oluruz. Fay hattını kaldırma şansımız yok, fay hattını bileceğiz. Biz fay hattına göre yaşamımızı ve kendimizi konumlandıracağız. Onun için özellikle gönüllü kuruluşlar burada çok önemli. Sadece yaptıkları müdahale açısından değil her birisinin sosyal bir çevresi var o çevreyle beraber bu işe katılıyorlar. Toplumdaki o bilincin oluşmasında çok ciddi katkıda bulunuyorlar. Onun için her şeyden önce gönüllülerimizi kutluyorum. Bursa’da çok ciddi acil müdahale ekibi gönüllülerimiz var, bunun gelişmesini de arzu ediyoruz. Marmara bölgesi 1. Derece deprem bölgesi. Sadece deprem olarak bakmamamız lazım. Her gün bir krizle, insani krizle karşı karşıyayız. Savaşlar, göçler, doğal afetler hepsi bunun içerisinde. Toplumu daha dirençli daha bilinçli hale getirmek için bu hafta da bizim için bir fırsat. Katkı veren katılan bütün gönüllü kuruluşlarımızı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüzü kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bursa belki yakın bir zamanda bir özel sivil toplum kuruluşunun arama kurtarma merkezi olan ilk il olacak. Afet durumunda koordinasyon çok önemli. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Bursa Şubesi de sivil toplumun koordine edilmesinde önemli bir rol üstlenecektir."ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na deprem çantası hediye eden AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, kamuoyunda afet bilincini arttırmak istediklerini belirtti.

AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı sözlerine :"Bu hafta içerisinde okullarda eğitim ve tatbikatlar yapıyoruz. Bu yıl önceliğimiz özel eğitim okullarında eğitim gören çocuklarımıza aileleri ile birlikte bir bilinç kazandırmak. Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Okulunda üç haftalık bir çalışmamız oldu. Aileler, okul çalışanları ve gönüllülerimizle birlikte yavrularımıza bu bilince ulaşmaları için eğitim verdik. Bunun yanında diğer okullarımızda Afet bilinci eğitimi vermekte ve deprem tatbikatları yapmaktayız."şeklinde devam etti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181