Yeni Emlak Yasası beklentileri karşılamalı! Emlak yasası neler getiriyor?
Yeni Emlak Yasası hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Emlak Müşavirleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, hazırlanan yasa taslağını incelediklerini ancak sektörün sorunlarını önleyici maddelerin bu taslakta bulunmadığını söyledi. Çelebi yaptığı açıklamada yeni emlak yasasının henüz çıkmadan önlem alınması gerektiğini ve bu konuda tüm sektör temsilcilerinin haklarını koruyan bir yasanın çıkarılması için somut adımlar atılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Emlak Sayfası programında Utku Çalışkan'ın konuğu olan Erdal Çelebi, emlak yasası hazırlığının uzun bir süredir sürdüğünü ve gelinen son durum itibariyle yeni bir yasasının çıkarılması için son düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Emlak yasası taslak metninin sektörün sorunlarını yansıtmadığını ve beklentilerin altında kaldığını belirten Çelebi, özellikle kayıt dışı ile mücadelede büyük önem taşıyan yeni emlak yasasının bu haliyle hiçbir sorunu ortadan kaldırmayacağını aksine yeni sorunların doğmasına neden olacağını söyledi.

Yeni emlak yasası ile beraber emlak sektörünün yeni dönem gireceğini söyleyen Erdal Çelebi, yasa taslağındaki iyileştirmeler için çözüm önerilerini hazırlayarak ilgili bakanlığa gönderdiklerini dile getirdi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181