Yıldırım'a metro geliyor!İşte duraklar ve güzergahlar
Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha ulaşılabilir bir kent haline getirmek için ulaşıma önem verdiklerini ifade ederek, mevcut raylı sistem hatlarına yenilerinin ekleneceğini, Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan Yalova Yolu üzerinde T2 adlı raylı sistem hattında çalışmaların başladığını söyledi.

Başkan Altepe, teleferiğin de şehir içi hatlarla raylı sistemle bağlantısının sağlanacağını, hem vatandaşların hem de turistlerin Mudanya’da denizle Uludağ’da da kayakla buluşmasının sağlanacağına dikkati çekti. Ulaşımda çağ atladıklarını söylediği konuşmasında Yıldırım İlçesi’ndeki trafiğe nefes aldıracak ‘Yıldırım Metrosu’nun müjdesini veren Başkan Altepe, “Bursa’nın Yalova Yolu’nun önümüzdeki 1 – 1,5 yılda çehresini değiştirecek olan T2 hattında çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda Yıldırım’a da nefes aldıracak ‘Yıldırım Metrosu’na başlıyoruz. Bu da bugünün sürprizi olsun" dedi.

İşte Yıldırım metrosu için açıklanan duraklar ve tramvay istasyonları..

Yıldırım’da tamamen yeraltından ulaşım sağlayacak olan 6 kilometrelik "Yıldırım Metrosu", Gökdere - Şevket Yılmaz arasındaki yeni tramvay hattının istasyonları ise şu noktalarda yapılacak;

Gökdere, Beyazıt Caddesi, Davutkadı, Baruthane, Siteler, Değirmenlikızık ve Prof. Tezok Caddesi gibi istasyonları da bulunacak olan metro hattı tamamen yeraltından hizmet verecek.

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr

BTG İNŞAAT'TAN BEŞEVLER'DE EV SAHİBİ YAPACAK FIRSAT BAŞLADI! BİLGİ İÇİN HEMEN TIKLAYIN...

ATIŞ YAPI SOĞANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SATIŞLAR BAŞLADI!DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FURKAN 8 yıl önce

Bursa trafik konusunda kesinlikle sinafta kalır. T2 yerin altından olmalıydı... Kim dinlrr bizi ki...

Avatar
AK Yorum 8 yıl önce

Sayın Altepe bu metro bursa geleceği için isabetli bir çalışma olmuştur. İstanbul yolu T2 tramvay projesini de yeraltı metro hattı olarak değiştirmeniz Bursa geleceği için atacağınız çok büyük bir adım olacaktır. Finansal noktada Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul, Ankara ve izmir metro inşalarında olduğu gibi sizi de finanse edecektir.

Avatar
Hayati SAYGIN 8 yıl önce

Bütün metro hatları yeraltından olmalı, Bursa'mın buna ihtiyacı var

Avatar
ergin gülenç 8 yıl önce

Mevcut metroyu yolcular manzara izlesin diyemi yeraltından geçirmediniz.

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

T2 tramvay projesi Bursa için bir felaket, kısa zamanda yanlıştan dönülmeli yeraltı metro yapılmalı, şimdiden yeşil olan İstanbul-Yalova yolunun tek yeri ortasındaki yeşil alanlar yok edilmeye başlandı bile, yap işlet devret diye bir saçmalıkla toplum faydası olsun olmasın birilerine ran sağlanıyor, olan Bursaya ve Bursalılara oluyor.

Avatar
AhMeT 8 yıl önce

Lanet olsun yapılmasın. Mevcutları trafiğin içine etti. Bu da gelirse Bursa'yı terk edip gitmek lazım. 15dk'lık yol 1 saatte gidilir mi? Saçma sapan fantazilerinize başlıcam ama.

Avatar
Selçuk 8 yıl önce

Selam herkese tirafik yollarını alt geçit üst geçit proje çizen buna onay veren ulaşımı rahatlatmak yerine iyice karıştırın ve uzatan mühendis vs her kimse ben lise mezunuyum hepinizden daha iyi yaparım ve belediye başkanı Gürsu TOKİ için verdiğin o devletin parası yazık günah değilmi kısa yolda olabilirdi koltuktan kalksın belediye başkanları da etrafa baksınlar ben bir vatandaş olarak üzülüyorum vicdan rahatmi

Avatar
EROL CEYHAN 8 yıl önce

2012 DEN BERİ ANKARA ESEBOGA HAVAALANINADA METRO GELECEK BEKLİYORUZ LAFLA HERŞEY KOLAY

banner182

banner181