Yıldırım Belediyesi'nden dev kültür merkezi!
Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa ederek Yıldırım’a yeni bir değer kazandırılacak. 21 bin 186 metrekare toplam alanda inşa edilecek projede 1000 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik sinema salonu, fuayeler, kütüphane, müze, kapalı otopark, resim, heykel, seramik, fotoğrafçılık ve müzik kursu atölyeleri, sergi alanları, dans, bale ve folklor çalışma salonları, resim, sanat ve heykel galerisi, kafeterya ve idari ofisler bulunacak.

ÇOK AMAÇLI BİN KİŞİLİK SALON
Göreve geldikleri günden itibaren ilçede düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle, Yıldırımlıların yaşam standartlarını yükselttiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle sanatsal faaliyetlerimizle sosyal sorumluğu birleştirdiğimiz etkinliklerimize, hemşerilerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu salonlarımız bizlere yetmemeye başladı. İçerisinde sinema salonu, müze, kurs atölyeleri, çalışma salonları ve galeriler bulunacak Molla Yegan Kültür Merkezi’ne, birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağı bin kişilik büyük salon kazandıracağız” diye konuştu.

KÜLTÜREL VE SANATSAL GELİŞİME KATKI
Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında hayata geçirecekleri vizyon projelerle Yıldırım’a altın bir dönem yaşatacaklarını da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, projelerin temelinde sosyal dönüşümün etkili olduğunu belirtti. Öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocuklar ve gençlerin kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamaya devam edeceklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “Dünyada olup bitenleri ölçemeyen ya da şehrin geleceği olan çocuklar için doğru strateji geliştiremeyen yerel yönetimin başarılı olma şansı yoktur. Bu yüzden kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışımızla gerçekleştireceğimiz etkinliklerle, Yıldırımlıları buluşturmayı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181