Yıldırım'da 6 mahallenin imar planı yenileniyor!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Vatandaşla Buluşma Toplantıları’na katıldı. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın’ın idaresinde Ankara Yolu Caddesi’nin altında kalan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların katıldığı toplantı, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda 4 oturum halinde gerçekleştirildi. Uyuşturucu ile mücadele, Suriyeli mülteciler, güvenlik, eğitim, sosyal yardımlar ve ulaşım  gibi konuların masaya yatırdığı toplantılarda vatandaşların görüş ve isteklerini tek tek not alan Yıldırım Belediyesi İsmail Hakkı Edebali, söz konusu sorunların büyük bir bölümünün çarpık ve plansız yapılaşmanın ürünü olduğuna işaret etti. Mekan sorunu çözüme kavuşturulduğunda bu problemlerin yüzde 95’nin kendiliğinden çözüleceğine vurgu yapan Başkan Edebali, “Dünyanın en zor işlerinden birisi yapılaşması tamamlanmış bir şehrin imar düzenini yeniden oluşturmak. Buna rağmen biz bu konuda önemli bir başarı sağladık” dedi.

YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELECEK
Ankara Yolu’nun altındaki Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat ve Çınarönü mahallerinde yeni imar düzenine geçilmesinin, kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini aktaran Başkan Edebali, “Bir yıldan fazla süredir bu konuda Ankara’da temaslarımız sürüyor. Artık çalışmalar son aşamaya geldi. Bu ay içerisinde yeni imar düzenine geçeceğiz. Yeni uygulamaya geçtiğimiz zaman; 48 bin 739 metrekare olan eğitim alanı 129 bin 420 metrekareye, bin 399 metrekare olan sağlık alanı 17 bin metrekareye, 89 bin metrekare olan yeşil alan 367 bin metrekareye, 17 bin metrekare olan sosyal tesis alanı 41 bin metrekareye ve 25 bin 200 olan ibadethane alanı ise 39 bin 700 metrekareye çıkacak. Böylece eğitim alanlarımız yüzde 165, sağlık alanlarımız yüzde 1115, yeşil alan miktarımız yüzde 312 artmış olacak. Bu değişlikle birçok sorunun çözümü de kendiliğinden sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

“ARTIK ‘VAROŞ’ İFADESİNİ KULLANMAYIN”
Bu imar değişikliğiyle 6 mahallenin, Bursa’nın yaşam standartları en yüksek bölgelerinden birisi haline geleceğini dile getiren başkan Edebali, “Artık sizlerden bu bölgeleri ‘varoş’ diye tabir etmemenizi rica ediyorum. Çünkü Bursa’da şehircilik alanında çığır açacak bu imar planımız, herkesin gıpta ile baktığı ve yaşamak istediği mahallerden çok daha yüksek standartlarda bir yaşam sunacak. Herkesin mutlu olacağı, yaşamaktan keyif alacağı Yıldırım oluşturacağız” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181