Yıldırım'da 82 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti!
Yıldırım’ı çarpık yapılaşma yerine yaşam standartları yüksek şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Ekipler Şirinevler Mahallesi’nde 2, Zümrütevler ve Baruthane Mahallelerinde ise 1’er olmak üzere kaçak olduğu tespit 4 yapı hakkında yıkım işlemi gerçekleştirdi. Bu doğrultuda Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2016 yılının ilk 10 ayında kaçak olduğu tespit edilen 82 yapı hakkında yıkım işlemleri gerçekleştirerek kaçak yapılaşmaya taviz vermiyor. Yıldırım’da kaçak yapılaşmayla mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizdeki kaçak yapılaşma sonucunda kalitesiz ve güvenilirliği olmayan yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Kaçak yapı ile mücadelede amacımız olası felaketlerde yaşanabilecek can ve mal kaybının önüne geçerken, modern ve yaşam kalitesi yüksek bir Yıldırım’a kavuşmak” diye konuştu.
 
YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYULACAK BİR ŞEHİR
Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kalitesiz ve eksik malzemelerle inşa edilen kaçak yapılar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit ediyor. Şehrimizin birinci derece deprem kuşağı üzerinde kurulu olduğunu göz önünde bulundurarak yaşanabilecek felaketler karşısında insan hayatının tehlikeye atılmasına izin verilmemeli. Kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam imkanı sunacak. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.”

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181