Yıldırım'da Ankara yolu altına 4milyon metrekarelik kentsel dönüşüm projesi!
‘İdeal Şehir Yıldırım’  hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33’nü kentsel dönüşüme dâhil eden Yıldırım Belediyesi’nin dönüşüm projeleriyle Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin kaderi değişecek. 4 milyon 185 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştireceği plan ve uygulamalar 102 bin 825 kişinin (12 bin 192 aile) hayatını değiştirecek. Yeni ulaşım aksları, yeşil bantlar, güvenli konutlar, ticari alanların yer alacağı bölgeye; 5 anaokulu, 11 ilkokul, 8 ortaokul,  6 lise, 19 dini tesis ve 4 aile salığı merkezi yapılacak.

'VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ'
Alanda bulunan hak sahipleri ile görüşülerek vatandaşların mevcut emlaklarının değerinin yeni projelerde korunacağının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizin ve şehrimizin çok ciddi bir deprem gerçeği var. Bu gerçekten hareketle insanların en temel hakkı olan yaşam haklarını güvence altına almak adına mevcut yapı stokumuzu yenilmek zorundayız. İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Bunu yerine getirirken, aynı zamanda insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına yaşam alanlarını, spor tesisleri, yeşil alanlar, meydanlar gibi sosyal donatı alanlarıyla taçlandıracağız. Bunları gerçekleştirirken temel önceliklerimizden birisi de vatandaş rızası olacak. İnsanlarımıza projelerimizin onların yaşam kalitelerini yükselteceğini, bu projelerin kendi yararlarına olduğunu en ince detayına kadar anlatarak uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

'YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELECEK'
Ankara Yolu’nun altındaki Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat ve Çınarönü mahallerinde uygulanacak projelerin planlarının tamamlanarak Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu aktaran Başkan Edebali, “Yeni yapılaşmayla birlikte; 48 bin 739 metrekare olan eğitim alanı 129 bin 420 metrekareye, bin 399 metrekare olan sağlık alanı 17 bin metrekareye, 89 bin metrekare olan yeşil alan 367 bin metrekareye, 17 bin metrekare olan sosyal tesis alanı 41 bin metrekareye ve 25 bin 200 olan ibadethane alanı ise 39 bin 700 metrekareye çıkacak. Böylece eğitim alanlarımız yüzde 165, sağlık alanlarımız yüzde 1115, yeşil alan miktarımız yüzde 312 artmış olacak. Böylece bölge Bursa’nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181