Yıldırım'da kaçak yapıya izin yok!
Kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi’nin diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında 68, 2016 yılının ilk 7 ayında 62 kaçak yapı yıktı. Yıldırım’ın yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da yıllardır süregelen kaçak yapılaşma sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz” diye konuştu.

KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Yıldırım’da yeni bir çarpıklığa neden olacak kaçak yapılaşmayla mücadelenin süreceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyen firmalar tespit edildiğinde gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden yerine getirilecektir” uyarısında bulundu. Kaçak yapılaşma yüzünden vatandaşların sıkıntı yaşamamasını istediklerini de aktaran Başkan Edebali, “Kaçak yapı konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm hamlesi ile şehrimizin inşa ederken kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” şeklinde konuştu.

PLANLI VE MODERN KONUTLAR

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlarla donatmak için çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı bulunduğu konumdan daha iyi bir noktaya getirmek, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehri hayata geçirmek için kentsel dönüşüm için somut adımlar atmayı sürdürüyoruz” dedi. Kentsel dönüşüm sayesinde vatandaşların kaçak yapılar yerine planlı ve konforlu yapılarda yaşam süreceğini de aktaran Başkan Edebali, “Kaçak yapılaşmaya izin vermeyen, planlı ve modern mahallelerde yaşayarak şehre aidiyet duygusunu hisseden vatandaşlarımızla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181