Yıldırım Millet Aile Sağlık Merkezi yakında açılıyor!
İnsan odaklı belediyecilik anlayışı ile önemli çalışmaları hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, sağlık alanında da Yıldırımlılar için örnek bir projeyi daha ilçeye kazandırıyor. Millet Mahallesi’nde inşası süren ve yüzde 98 yapım aşamasında olan aile sağlığı merkezi, bölge halkına sağlık konusunda önemli imkânlar sunacak. 614 metrekare inşaat alanında hizmet verecek merkezin içerisinde 10 adet muayene odası, 2 adet gebe izlem ve aile planlama odası, 2 adet aşı ve bebek çocuk izleme odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 2 adet emzirme odası, laboratuvar ve engelli muayene odası yer alacak.
 
İHTİYACA CEVAP VEREN MERKEZ
Planlı yapılaşması ve modern yaşam alanlarıyla nüfusu hızla artan Millet Mahallesi’ne kazandırılan aile sağlığı merkezinin, bölge sakinlerinin sağlık alanında önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Millet Mahallesi sakinlerimize kazandıracağımız aile sağlığı merkezinde son aşamaya geldik. Planlı yapılaşması ile birlikte nüfus artışı oldukça hızlı şekilde gelişen bir bölge. 40 binlik nüfusuyla Millet Mahallemiz, Türkiye’nin yaklaşık 550 ilçesinden daha büyük bir nüfus oranına sahip. Yeni ve modern konutları ile Yıldırım’ın gözde mahallelerinden biri olan bu bölgede insanlarımızın eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda ihtiyaçlarını karşılayarak eksiklerini giderecek planlamaları yapıyoruz. Bu kapsamda sağlık alanında önemli bir eksiği ortadan kaldırmak adına fiziki bir mekâna ihtiyaç duyuluyordu. Mahallemizin merkezi noktasında, modern şartlarda hizmet verecek aile sağlığı merkezinin inşasında sona yaklaştık. Yüzde 98 yapım aşamasında olan merkezimizin kısa süre içerisinde açılışını gerçekleştirerek bölge sakinlerinin hizmetine sunacağız” dedi.
 
MERKEZDE YOK YOK 
15 yıllık süre zarfında hükümetin sağlık alanında önemli yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirerek insanların yaşamını kolaylaştırıcı hizmetler ortaya koyduğunu belirten Başkan Edebali, “Aile Hekimliği projesi, hükümetimizin sağlık alanında 15 yıllık zaman zarfında gerçekleştirdiği önemli reformları arasındaydı. Biz de bu çerçevede bölge sakinlerinin yürüme mesafesindeki bir fiziki yapıyı ilçemize kazandırarak, adeta tıp merkezi hüviyetindeki birimde insanlarımızın sağlık problemlerini aile hekimleri ile kısa sürede çözüme kavuşturmalarına yardımcı olacağız. 10 adet muayene odası, 2 adet gebe izlem ve aile planlama odası, 2 adet aşı ve bebek çocuk izleme odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 2 adet emzirme odası, laboratuvar ve engelli muayene odası yer alacak modern merkezde hastalarımıza şifa dağıtacağız” diye konuştu.

SAĞLIK YATIRIMLARI 
Yıldırım Belediyesi tarafından yürütülen sağlık hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetim olarak rutin hizmetler ve fiziki dönüşüm gerçekleştirmenin ötesinde sağlık alanında insanlarımızın ihtiyaç duydukları birçok çalışmayı yürütüyoruz. Yıldırımlıların güven duyduğu Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi, ayda ortalama 20 bin vatandaşımızın hizmet aldığı bir mekan. Türkiye’de tıp merkezine sahip sayılı belediyelerden biriyiz. Polikliniklerimizle, laboratuvarlarımızla ve alanında uzman hekimlerimizle hemşehrilerimize hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bin metrekare alanda tahsis ettiğimiz, tıp merkezimizin yanında bulunan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezimizde kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181