"Yıldırım turizm kenti olacak"
Otosansit'in üzerinde bulunan ormanlık alana sağlık serbest bölgesi yapmayı düşündüğünü söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Otosansitin üzerinde ormanla aramızda 800 dönümlük bir alan var. Bu alan kent ormanıdır. Bu 800 dönüm alan için şu anda taslak halinde bir planımız var. O bölgeyi sağlık serbest bölgesi yapmayı düşünüyoruz. Burası sağlık turizmi, termal turizm bölgesi olsun. Burada butik oteller yapalım. Şimdi turizm ana bir başlık Bu başlıkla bir yere varamayız. Turizmin 100 tane alt başlığı var. Dünya'da en çok para getiren turizm sağlık turizmidir. Çünkü insanlar sağlığı için para harcamaktan hiç çekinmezler. Sizin termalinizden, fizik tedavi merkezinizden, doğanızdan yararlanmak için diğer bir kafilenin bırakacağı paranın 2 mislini 1 kişi bırakabilir. Önce mekânı oluşturmak gerekiyor. Jeotermal kaynağımız var. Coğrafyamız da temiz hava ve güzellik açısından son derece uygundur. Bursa Sağlık Çalışanları Derneği (BUSAD) ile görüşmelere devam ediyoruz. Sağlık bakanımıza da söyledim. Bölgenin tahsillerini istiyoruz, sondaj yapmak ve termal turizm alanı yapmak istiyoruz. Onu destekleyen mekânlarımız da var" dedi.

MASTER PLANIMIZ HAZIR
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşümün Yıldırım için önemli olduğunu ve bu konuyla ilgili master plan hazırladıklarını da ifade etti. Hayata geçirilecek olan master plana vatandaşında sahip çıkacağını belirten Edebali, "Bölgeyle ilgili bir çalışma yapıyoruz ama şehrin bütünüyle ilgili büyük resmi her zaman muhafaza ediyoruz. Master planımız var. Master planımız ilkelerinde altyapı, ulaşım, sosyal donatı alanları, eğitim alanları, sağlık alanları, şehrin gelişimi ve tahmini nüfus artışı verilerinin hepsi var. Şimdi işin anayasa planını belirliyoruz. Bu plan içerisinde problemli yapıları yıkacağız ve yerine yeni planlı alanlar yapacağız. Aradaki yapılaşmayı ve değer artışını görünce, bu planlı alanı dönüşümde bizim dönemimizde belirli bölgelerde başlayınca vatandaşta artık bu plana sahip çıkacak. Zaten en büyük hedefimiz de budur." şeklinde konuştu.

AVRUPA'YLA FARKIMIZ
Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Edebali, Avrupa ile Türkiye arasmda da karşılaştırmalarda bulundu. Kentsel dönüşüm uygulanırken Türkiye ve Avrupa arasındaki farklara dikkat çeken Edebali, "Biz Avrupalılarla da çalıştık. Avrupalılar neden dönüşüme şehrin dışından başlıyorlar. Çünkü onlar bu işe 150 yıl önce başladılar. Londra 1850 yılında kentsel dönüşüme başladı. Londra'nın 200 yıllık strateji plam var. Şehrin çekirdek alamm dizayn ettiler. Bana göre bizde bu mümkün değil. Bizim şu anda 600-700 yıllık çekirdek mahallelerimiz var ve buralar şehrin çöküntü bölgesi. Bizim önce nüfus yoğunluğumuza göre kendi merkezimizi düzenlememiz gerekiyor. Bize şu anda plansız yapılaşmanın ticari anlamda aşın derecede olumsuz etkisi var. Çünkü mekân faaliyet yapmana izin vermiyor. Bizim şehrin bu bölgelerini sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik boyutuyla yeniden planlamamız ve planladıktan sonra dönüştürmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

A Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181