Yıldırım'a 1300 kişilik cami yapıldı!
Yıldırım’ın Çınarönü Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle tamamlanan 1300 kişi kapasiteli Hacerül Esved Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından ibadete açıldı.

Caminin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Başkan Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve Hacerül Esved Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Akar ile davetliler katıldı. Caminin açılışı öncesinde, Tuna Camii İmam Hatibi Lütfü Taşçı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tamamlanan eserin başta Çınarönü Mahallesi olmak üzere Yıldırım’a büyük değer katacağını söyledi. Konuşmasında cami yaptırmanın ve yaşatmanın her kula nasip olmayacağını belirten Başkan Altepe, “Bu tür eserleri inşa etmek, seçkin insanların işidir. Adamın onlarca milyon TL’si oluyor ama bu yolda bir kuruşu bulunmuyor. O yüzden ne mutlu bizlere. Ne kadar şükretsek azdır” dedi.

Dış cephe çalışmaları devam eden, Kur’an kursu için de inşaatına başlanılan caminin tüm eksikliklerinin en kısa zamanda giderileceğini söyleyen Başkan Altepe, “Burası inşallah bölgenin ziyneti olacak. İnsanlar 5 vakit burada toplanacak ve namaz kılıp dua edecekler. Yine insanlar burada Kur’an Kerim öğrenecekler. Manevi güzellikler oluşacak. Onun için biz, ne yapmamız gerekiyorsa hazırız. Başta dernek başkanımız İbrahim Akar olmak üzere bu eserin ayağa kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış için düzenlenen törene katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, Hacerül Esved Camii’nin başlangıcından bitişine kadar katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Hacerül Esved Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Akar da, inşaatın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin talimatı ve desteğiyle tamamlanabildiğini ifade etti. İsmini Kabe-i Muazzama’dan alan eserin inşaa aşamasında Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü desteğini her zaman arkalarında gördüklerini söyleyen Akar, “Başlangıcında bu yana emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

750 metrekarelik alana konuşlandırılan Çınarönü Camii, yaklaşık 6 ay önce hizmet vermeye başladı. Üst katın da tamamlanmasıyla birlikte, 1300 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği kapasiteye ulaştı. İnşaat başlangıcında gerekli olan demir ve tuğla gibi inşaat malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Dış görünüş itibariyle de çevresine değer katan camiye, dini değerlerin hatırlatılması açısından Hacerül Esved ismi verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181