Yunuseli'ye 3 yeni park açıldı!
İlçedeki her mahalleye vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukların ise rahatça oynayabilecekleri sosyal donatı alanları kazandıran Belediyemiz, bu hizmetlerine yenilerini ekledi. Bin 463 metrekare alan üzerine kurulan 2. Bahar Çocuk Parkı, 3 bin 155 metrekare alana sahip Umut Çocuk Parkı ve bin 816 metrekarelik Ezgi Çocuk Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Toplam 8 bin 500 metrekare alana sahip olan 3 park, çocuk oyun alanları, fitness aletleri, basketbol sahaları ve yeşil alanları ile mahalle sakinlerinin buluşma noktası olacak.

Parkların açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin gelişim bölgesi olan Yunuseli Mahallesi’nde 3 parkı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa’nın merkezi olan Osmangazi geçmiş yıllarda yaşanan yoğun göçlerden dolayı plansız ve çarpık yapılaşmanın kurbanı olmuş durumda. 2009 yılında ilk göreve geldiğim andan itibaren çarpık yapılaşmanın önüne geçerek, ilçenin planlı bir şekilde büyümesi için ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın yoğunlaşmış olduğu yerler ise Yunuseli, Güneştepe ve Hamitler Mahalleleri oldu. Uyguladığımız planlı yapılaşma sayesinde bu bölgelerimizde modern bir şehir ortaya çıktı” dedi.

“Çarpık yapılaşma hizmetlerin maliyetini artırıyor.”
Belediyeler kente hakim olabiliyorsa, kent doğru bir gelişim gösteriyor diyen Başkan Dündar, “Yunuseli Mahallemizde yapımı tamamlanan 3 parkımızı hizmete açarak bölgenin gelişimine ciddi katkı sağlıyoruz. Bu çalışmalar şehre vizyon koymanın güzel bir örneği. Bundan önceki dönemlerde de her bölgeye böyle sahip çıkılmış olsa bugün Osmangazi’de plansız ve çarpık yapılaşma çok daha az olurdu. Plansız yapılaşma, yapılacak olan hizmetlerin maliyetinin artmasına da neden oluyor. Biz mahallelerimize en ufak bir yatırım dahi yapmak istediğimizde kamulaştırmalar yapmak zorunda kalıyoruz. Her yıl kamulaştırmalara ciddi miktarda para ödüyoruz. Yaptığımız bir parkın maliyeti kamulaştırmalardan dolayı neredeyse 7 katına çıkıyor” diye konuştu.

“Yunuseli'de örnek kent oluşturduk.”

Yunuseli Mahallesine bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Dündar, “Bu bölgede şimdiye kadar 90 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. 11 yeni park kazandırdık. Bu hizmetlerle Yunuseli, gelişim gösterdi. Bursa’nın cazibe merkezi oldu. Örnek bir şehir ortaya çıktı. Ulaşım alanında da ciddi yatırımlar yaptık. Yeni yollar açarken mevcut yolları asfaltlayarak yeniledik. Bu çalışmalar için 3 buçuk milyon kaynak kullandık. Osmangazi’nin ilk bisiklet yolunu bu bölgeye inşa ettik. Buradaki örnek yapılaşma bundan sonraki süreçte kent merkezine doğru ilerleyecek ve kent merkezindeki dönüşümü tetikleyecektir.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181