Arabayatağı istasyonunda aktarmasız seferler başladı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 31 kilometre uzunluğundaki Kestel – Üniversite hattının Türkiye’nin en uzun hattı olduğunu belirterek, “Dünya genelinde raylı sistem hatları 17-18 kilometre uzunluğunda. Bu mesafeyi aşan hatlarda aktarma yapılıyor. Kestel Üniversite hattı dünyanın en uzun hatlarından biri konumunda” dedi.

Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla yatırım bütçenin yüzde 70’ine yakınını ulaşım projelerine ayıran Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan T2 tramvay hattında inşaat çalışmalarını başlatırken, diğer taraftan da mevcut Bursaray hatlarında da her geçen gün iyileştirmeler yapıyor. Kesintisiz ve konforlu ulaşımın kentin doğu yakası ile buluşturulması amacıyla hayata geçirilen ve 2014 yılının Haziran ayında yolculu seferlere başlayan Bursaray Kestel hattında önemli bir engel aşılmış oldu. Yaklaşım 8 kilometrelik 7 duraklı Bursaray Kestel hattında ulaşım Arabayatağı İstasyonunda yapılan aktarma ile sağlanıyordu. Tamamlanan sinyalizasyon ve entegrasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık bu hatta da kesintisiz ulaşım başlamış oldu. Kestel – Üniversite arasında artık aktarmasız olarak yolculuk yapılabilirken, Kestel’den Emek istikametine gidecek vatandaşlar ise Arabayağı ya da Acemler istasyonunda aktarma yapabilecek. Yolcu yoğunluğuna göre ilerleyen süreçte Kestel – Emek arasında da aktarmasız seferlerin başlaması gündeme gelecek.

Aktarmasız en uzun hat
Her geçen gün artan araç sayısına bağlı olarak kent merkezindeki trafik sorunun ancak toplu ulaşım ve raylı sistem yatırımlarıyla çözülebileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu nedenle raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Bu amaçla hayata geçirdikleri Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon çalışmalarının da artık tamamlandığını ve aktarmaya gerek kalmadan Kestel ile Üniversite arasında kesintisiz ulaşımın başladığını ifade eden Başkan Altepe, “Dünya genelinde ortalama raylı sistem uzunlukları 17-18 kilometre arasında değişiyor. Kestel ile Üniversite arasındaki 31 kilometrelik hat ise dünyanın en uzun aktarmasız hatlarından biri oldu. 10 dakikada bir yapılan seferlerle artık vatandaşlarımız Kestel’den Üniversiteye kadar hiçbir aktarma olmadan ulaşımlarını sağlayabilecek. Emek istikametine gidecek vatandaşlarımız ise Arabayatağı veya Acemler istasyonlarında araç değiştirecek. Kesintisiz ulaşım halkımıza hayırlı olsun” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181