Mustafakemalpaşa'ya prestijli projeler geliyor!
Bursa'ya olan uzaklığı nedeniyle uzun yıllar gelişemeyen Mustafakemalpaşa, son 5 yılda yapılan yatırımlarla adeta kabuk değiştirdi İlçede yaşanan değişimi Sabah Bursa'ya anlatan Başkan Sadi Kurtulan, projelerin gerçekleşeceği yerleri tek tek gezdirdi.

İl merkezinin 90 kilometre batısında bulunan ve Bursa'nın 5'inci büyük ilçesi olan Mustafakemalpaşa'da büyük bir değişim yaşanıyor. Uzun yıllardır, il merkezine olan uzaklığı nedeniyle her alanda geri kalan ve bir türlü gelişemeyen ilçede son 5 yılda gerçekleştirilen projeler ilçenin makus kaderini değiştirdi.

PRESTİJLİ PROJELER GELİYOR
2009'da belediye başkanlığı görevine seçilen Sadi Kurtulan ve kurmayları, ilçedeki bir çok eksikliği tespit ederek, bu yönde çok sayıda proje üretti. İlk iş olarak ilçeye bir belediye hizmet binası ve bir meydan kazandıran Başkan Kurtulan, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri de arka arkaya sıraladı. Kamuoyuyla paylaşıldığında hayal gözüyle bakılan projelerin ihale aşamaları tamamlandı.

YAŞAM VE SPOR TESİSİ MÜJDESİ
Özellikle ilçede yaşayan gençlerin zaman geçirebilecekleri ve faydalı aktiviteler yapabilecekleri bir spor ve yaşam merkezi ihtiyacı olduğunu dile getiren Kurtulan, Yaklaşık 20 yıl önce inşasına başlanan ancak yıllardır atıl vaziyette bulunan spor tesisinin yerine modern ve büyük bir tesis yapılacağının müjdesini verdi. Kurtulan, "Bu tesis için gereken araziyi, aldığımız meclis kararıyla Büyükşehir belediyemize devrettik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu projemizi onayladı. İhale işlemleri tamamlandı. Terminal yolu üzerindeki bu tesisler, projesiyle de çok özel olacak"dedi. Yapılması planlanan projenin maliyetinin yaklaşık 25 milyon TL olduğunu belirten Başkan Sadi Kurtulan "Projenin parsel alanı 41 Bin metrekare, bunun 21 bin metrekaresi Spor alanları ve parklardan oluşuyor, ayrıca 5 Bin metrekare kültür merkezi, 2 bin 100 metrekare ise Gençlik merkezi mevcut. Buna sonradan 2 bin 100 metrekarelik kapalı antrenman spor salonlarını da dahil ettik. Projenin içeriğinde ise biri 530, diğeri 150 kişilik iki adet çok amaçlı salon, 120 kişilik sinema salonu, bin 800 metrekare kapalı yüzme havuzu ve fitness salonu, 2'şer adet tenis kortu, voleybol sahası ve basketbol sahası, sergi salonları, sanat atölyeleri, cafe ve restoran, kapalı otopark, koşu ve yürüyüş alanları çocuk parkları ve aklınıza gelebilecek her çeşit aktivite bölümü mevcut. Sanıyorum bu kapsamda Türkiye'de tek proje bu" diye konuştu.

40 METRELİK KULE RESTORAN
Başkan Sadi Kurtulan'ın en prestijli projelerinden biri olan "Kule Kafe Restoran Projesi" Büyükşehir belediyesi tarafından da kabul gördü. İlçeyi ikiye bölen Kirmasti deresine hakim bir tepede yapılacak olan projede 40 metrelik bir kule ve sosyal donatılar bulunuyor. Yaklaşık 15 Milyon TL'ye mal olacak projenin ihalesinin tamamlandığını belirten Başkan Kurtulan, "Büyükşehir belediyemizle Bütünşehir sinerjisini ilçemize getirdik.. Bu proje sadece Mustafakemalpaşa'nın değil Bursa'mızın da prestiji olacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181