Başkan Refik Yılmaz Gemlik kentsel dönüşüm ile ilgili toplantı düzenledi!
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik Buluşuyor” projesi adı altında, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda toplantı düzenledi. Vatandaşların her türlü istek, öneri, sorun ve şikayetlerini birebir doğrudan temas kurmak suretiyle ilgili birimler tarafından değerlendirilip en kısa zamanda çözüm yollarının aranması amacı ile hayata geçirilen “Gemlik Buluşuyor” toplantısı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
  
Son günlerde kamuoyunda tartışılan konular hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararname sonrası imara açılacak alanlarda bulunan, tapular kime ait sorusuna, “ Bu bölgeler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olan ormanlık alanlar, dolayısıyla bu alanlar herhangi bir şahsın değil, Devlete ait alanlardır. Özel hiç kimsenin yeri ile ilgili bir tasarrufumuz yok. Kamuya ait konutlar yapacağımız arsa alanlarının dışında kalan yerler, zeytinlik ise zeytinlik, tarla ise tarla, orman ise orman olarak kalacak. Tek bir zeytin ağacı bile kesilmeyecek. Zaten Zeytin Koruma Kanunu var. KHK ile tahsis edilen alanlar dışında imar alanlarının açılması ne bugün ne de gelecekte mümkün değil" dedi.
  
Yapılacak olan konutlarda ticari amaç gütmediklerinin bir kez daha altını çizen Başkan Refik Yılmaz, “ Binası risk içeren ancak binasını dönüştürmeye imkanı olmayan, kentsel dönüşüm de yenilemeye gidildiğinde de imar nedeniyle üç kata düşeceğinden dolayı, mülkiyet sorunu ve paylaşımı yaşayabilecek vatandaşlar bizden talep ederler ise ürettiğimiz konutları vatandaşlarımıza vereceğiz” diye konuştu. 
  
Takas yoluyla Belediye’ye geçen arsaları, şehrin ihtiyaç duyacağı yeşil alan spor alanları, yürüyüş alanları, bölge parkları, otoparklar yapacaklarını anlatan Yılmaz, “ Gemlik’in ovasında da imarı durdurma, ruhsat vermeme gibi bir tasarrufumuzda olmayacak ifadelerini kullandı. 
  
Soru-Cevap şeklinde devam eden toplantı sonunda Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, vatandaşlardan gelen talep ve istekleri dinlemek üzere her Cuma günü vatandaşlarla bir araya geleceklerini dile getirdi.

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181