Altepe'den önemli açıklama;"Emsal artışında sorun yok"
Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisinin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm denince ilk akla gelen bölgenin 1050 konutlar olduğunu, daha önce Büyükşehir Belediyesi olarak dönüşümün başlaması için çalışmalarda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 0.50 emsal artışı uygulamasından ilk yararlanan site olan Nilüfer Sitesi’nin İzmir Yolu üzerinde fiziki olarak yükselmeye başladığını hatırlatan, 1050 konutların da Mudanya yolu üzerinde prestijli bir bölge olduğunu kaydetti. Kentsel dönüşüm talebi ile gelen herkesin “İlk yardım çantaları ile yatıyoruz. Gece ne olur ne olmaz enkaz altında kalabiliriz” diye korku yaşadığını söylediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Dün de meclisimizden 4-5 site daha geçti. Emsal artışından yararlanan site sayısı 50’yi aştı. ‘Uygulama kaldırıldı, durduruldu’ diye açıklamalar yapıldı. Bu konuda herhangi bir aksama yok. Tüm yetki bizde. O 17 ilçeyi ilgilendiren ana planlarla ilgili. Biz burada parsel parsel uyguluyoruz. Parsel bazlı olarak bölgenin yapısına göre herkese de aynı artış uygulanmıyor. Bu bölgede de çok büyük artışlara gerek kalmayacak. Aksayan, değişen hiçbir şey yok. Burası bir an önce yıkılsın ve Bursa’nın en güzel yeri olsun. Araçlarını sokaklara bırakıyorsunuz. Konutların altı otopark olacak. Araçlarınızı sokaklara bırakmak zorunda kalmayacaksınız. Sadece otoparklar bile önemli bir kazanç. Dönüşüm biran önce başlasın bu bölgeyi güzel bir semt olarak görelim” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Müfit Aydın da Bursa’nın giriş kapısı olan bu bölgeye güzel bir eser kazandırılması için çaba sarf edileceğini hatırlatarak, riskli alandaki yapıların bir an önce güvenilir hale gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181