Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Kritik Kentsel Dönüşüm Açıklaması!
Bursa’daki kentsel dönüşüm projeleri için kritik bir dönem yaşayan hak sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklama da Bursa Büyükşehir Belediye İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç’ten geldi. Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa’da kentsel dönüşüme giren veya kentsel dönüşüme girmek için başvuru yapan sitelerin dosyalarının halen inceleme de olduğunu ve süreçte herhangi bir aksama olmadığını söyledi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI”
Türkiye’de hızlı bir dönüşüm yaşandığını ve bunun bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç, Bursa’nın da kentsel dönüşüm konusunda vakit kaybetmemesi gerektiğini söyledi. Ödünç,”Nilüfer başta olmak üzere Osmangazi, Yıldırım ve diğer ilçelerimiz dahil olmak üzere Bursa’da toplam 276 adet başvuruyu neticelendirdik. Riskli binaların yerine yapılacak güvenli konutlar ile kentimizin riskli yapı stoğunu da en aza indirmiş olacağız. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Bey’e de önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili geniş bir bilgilendirme yapacağız ve kentsel dönüşümün önemini kendisine de aktaracağız. Ülkemiz için büyük önem arz eden kentsel dönüşüm kentimiz içinde oldukça kritik bir uygulamadır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BURSA’DA TAM GAZ DEVAM EDECEK!
Akademik odalar tarafından açılan davalar nedeniyle bir takım sitelerde yaşanan aksamalar hakkında da bilgi veren Atilla Ödünç, kentsel dönüşümün insan hayatı ve toplumsal güvenlik için vazgeçilmez bir uygulama olduğunu belirtti. Ödünç, “Davalar süreci engelleme anlamında bazı aksamalara neden olabiliyor. Ancak bu dönüşüm sürecini tamamen etkilemeyecek. Binası riskli olan tüm hak sahiplerinin içi rahat olsun. Bizler üzerimize düşeni yapacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 6 yıl önce

mehmet akif mahlesi eski adı mutlular dönüşüm gelecekmi cevap verirseniz seviniriz osmangazi

Avatar
Sukran 6 yıl önce

Mugla depremindee yumusak aluvyonlu toprak yani ova da deprem oldu.Yuksek katli binalar bolgede olmadigi icin neyseki can ve mal kayybina neden olmadi cok sukur.

Avatar
Sukran Gunes 6 yıl önce

Belediye basskanimiz Bursa da emsal artisi cok olur gerekcesiyle yuksek katli binalara izin vermiyecegini buyuk bir sevincle okudum.Belediye baskanimiz Alinaz Beye cok tesekkur ediyoruz.

Avatar
Kadir 6 yıl önce

Gemlik'i kesinlikle unutmayin.Çok riskli binalarda yasayan insanlar var.

Avatar
Gulnur set 6 yıl önce

Belediye insAllah 10 kattan fazlasina izin vermez de biz de yuksek katli konutlarda oturmak zorunda kalmayiz

Avatar
Gulnur Set 6 yıl önce

Osmangazi 1050konutlarda Ergunkent bialari14-16-18 kat gibi cok yuksek kat yapacak Osmangazi belefiye baskani Ainur Aktas beyin cok katli yapilara en fazla 10 kat gibi izin vermemesi icin ricada bulunuyoruz

Avatar
Esra 6 yıl önce

Sehir plancilari odasini akpinar kentsel donusum bolgesine yuksek katli14-15 16 18 gibi katlara izin vermemesini en fazla 10 kat gibi yapilara izin vermesini rica ediyoruz.Cunku Bursamizda deprem gercegi oldugu gibi yangin gercegi de var

Avatar
Serdar budulgan 6 yıl önce

Lütfen bazı kararları alırken rica ediyoruz gerekli olmayan sadece rant amaçlı mülklere bu hakkı vermeyin unutmayın sizin evlatlarınız bu şehir de sizden sonra ikamet edecek

banner182

banner181