Bursa'da kentsel dönüşüm halkası genişliyor!
Kentsel dönüşümün hızlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla hayata geçirilen 0,50 emsal artışı uygulamasından yararlanan 18 blokluk Özgür Sitesi’nde dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emsal artışı uygulamasından yararlanmak isteyen site sayısının 154 olduğunu belirterek, “Böylelikle depreme karşı riskli binalar yenileniyor. fiziki mekan kalitesi artarken, otopark, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarıyla yaşam kalitesi de yükseliyor” dedi.

Birinci derece deprem bölgesinde olan Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya devam ediyor. Özellikle depreme karşı dayanıksız olan sitelerin hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak amacıyla 0.50 emsal artışı uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle kent genelindeki dönüşümü de tetiklemiş oldu. Bu uygulamadan yararlanmak için başvuran 154 sitenin dosyası Büyükşehir’den geçerken, Nilüfer ilçesindeki Özgür sitesinde de dönüşüm yıkımla başlamış oldu. Halen 18 bloktan oluşan site yeni proje ile 9 bloktan oluşacak ve 2 bin 500 metrekare ilave yeşil alan kazanılmış olacak. Proje kapsamında 400 araçlık otopark sorunu da yer altına çözüme kavuşturulurken, modern görüntüsü ve çevre düzenlemeleriyle bölgeye değer katacak Özgür Sitesi’nin sakinleri depreme karşı son derece güvenli konutlara sahip olacak.

Deprem yıkmadan kendimiz yıkıyoruz
Özgür sitesi kentsel dönüşümü kapsamında eski binaların yıkım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1999 depreminin ardından mevcut yapı stoğunun yeni sisteme göre mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, depreme karşı riskli binaların da acilen yenilenmesi gerektiğini hatırlattı. Her an gelebilecek bir depreme karşı vatandaşların güvenilir konutlarda oturabilmesi için gerekli her adımı attıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kentsel dönüşüm için vatandaşlarımızdan gelen tüm projeleri titizlikle inceliyoruz. Kriterlere uygun olanları da onaylıyoruz. Şuana kadar 154 kentsel dönüşüm dosyasına onay verdik. Böylelikle binlerce riskli daire yıkılıyor, yerine sağlam, güvenli, sosyal donatı alanları olan yüksek yaşam kalitesine sahip daireler yapılıyor. Toplam 18 bloktan oluşan Özgür Sitesi de yeni proje ile 9 bloktan oluşacak ve 2 bin 500 metrekare ilave yeşil alan kazanmış olacağız. Halan 50 araçlık olan otopark ise, 400 araçlık olarak yer altında yapılacak. Yeşil alanlar, spor alanları ve sosyal donatı alanları olacak. Bu binaları deprem yıkmadan biz kendi elimizle yıkıyoruz. Çünkü insan hayatı bizim için her şeyden daha değerli” diye konuştu.

Özgür Sitesi sakinleri de çürük binaların yenilenmesi noktasında gerekli desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed Kaba 7 yıl önce

Böylelikle depreme karşı riskli binalar yenileniyor

demişsin sayın başkan. bende ekliyorum.
Böylelikle depreme karşı riskli binalar yenileniyor. Altına dükkan yapılıyor üstüne 2 kat fazla inşaat yapılıyor. Sonra trafik olunca ne yapalım

banner182

banner181