Bursa kentsel dönüşüm projeleri için yeni dönem!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının yeni bir döneme girmesini sağlayacak olan düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın almış karar ile hayata geçti. Bu çerçevede Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa kentsel dönüşüm projeleri kapsamında; emsal artışı, plan tadilatı yapma, riskli alan onayı ve kentsel dönüşüm sürecine doğrudan etki edebilecek kararları alma konusunda tam yetkili olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda verilen yetki ile kentsel dönüşümde emsal artışı başta olmak üzere birçok önemli konunun çözüme kavuşacağı yer Büyükşehir Belediye Meclisi olacak. Özellikle ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi arasında yaşanan bürokratik süreç ve anlaşmazlıklarda bu sayede ortadan kalkacak.

Kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini doğrudan Büyükşehir Belediyesi'ne yapacak olan projelerin değerlendirilmesi ve onaylanması da bu kapsamda ele alınarak kısa bir süre içerisinde sonuçlanacak.

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne verilen yetkini içeriği;

"Bursa ili sınırları içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun uyarınca "Riskli Yapılara" ilişkin imar planlarının ada bazında çözümlenmesi; plan değişikliklerinde emsal artışı veya yoğunluk artışının zorunlu olması halinde mer'i emsale olacak ilavenin maksimum 0.50'yi geçemeyecek şekilde düzenlenmesi, gerekli alt yapı analizlerinin yapılması, teknik ve sosyal donatı alanlarının ayrılması suretiyle 1/5.000 ölçekli Nazır İmar Planı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İmar Uygulaması (Arsa ve Arazi Düzenlemesi İşlemleri), Halihazır Harita Hazırlanması onaylama yetkisi, Bakanlığımız yetkileri saklı kalmak kaydıyla geçici olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının görev ve sorumluluğuna 6306 sayılı Kanunun 6.maddesinin 12.bendi uyarınca devredilmiştir"

Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 7 yıl önce

mehmet akif mahlesi osmangazi bursa mahlemizde dönüşüm olacakmı evimi tadilat yaptıracam çiv, dahi çakamıyorum cevap verirseniz seviniriz

Avatar
Ziya Güney 6 yıl önce

"Riskli Yapılara" ilişkin imar planlarının ada bazında çözümlenmesi; plan değişikliklerinde emsal artışı veya yoğunluk artışının zorunlu olması halinde mer'i emsale olacak ilavenin maksimum 0.50'yi geçemeyecek şekilde düzenlenmesi, gerekli alt yapı analizlerinin yapılması, teknik ve sosyal donatı alanlarının ayrılması suretiyle 1/5.000 ölçekli Nazır İmar Planı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İmar Uygulaması (Arsa ve Arazi Düzenlemesi İşlemleri)nın hiçbirisine BŞehir tarafından uyulmamaktadır..

banner182

banner181