Bursa'nın kentsel dönüşüm haritası belli oldu!

Bursa'daki riskli binaların ve kaçak yapıların önüne geçmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm faaliyetlerinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde merakla beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına ait hazırladığımız Bursa kentsel dönüşüm haritası haberimiz ile gündemde olan kentsel dönüşüm projelerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

İşte Bursa'nın kentsel dönüşüm haritası ve planlanan çalışmalar;

Sıcaksu ve Tabakhaneler Bölgesinde kamulaştırmalarda sona yaklaşıldı!
Tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmaları tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini etkileyecek olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm projesinde emin adımlarla ilerleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ile 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekarelik kısmı belediyenin himayesine geçmişti. Bölgedeki binaların ve işyerlerinin yıkılması ile boşa çıkacak olan alan üzerinde; termal tesisler ile yeni bir cazibe alanı oluşturulması planlıyor.

Sıcaksu bölgesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi başta Sırameşeler ve Merinos semtlerini olumlu yönde etkileyecek.

Beşyol, Panayır ve Yalova Yolu'nda büyük dönüşüm
Bursa’nın dönüşümü en çok merak edilen bölgeleri arasında yer alan İstanbul yolu caddesi (yalova yolu) için geri sayım heyecanı başladı.

Yaklaşık 20 bin metrekare alandaki 60 binanın kamulaştırılmasıyla T2 hattı kapsamında yapılacak estetik görünümlü üst geçitler, Beşyol ve Panayır girişlerine yapılacak kavşak düzenlemeleriyle bölgenin çehresi tamamen değişecek. İstanbul Yolu’nun ortasından gidecek, toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattının, ulaşım projesi olmasının yanında karayoluna estetik bir görüntü de kazandıracağını ifade eden Başkan Altepe, anayol üzerindeki 9 istasyonun her birine ayrı mimari değeri olan üstgeçitler yapılacağını söyledi.

Osmangazi'nin dönüşümü Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile başladı
Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin 1. etap 1. kısmını oluşturan Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye, 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek. Zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Her binanın bodrum katının kapalı otopark olarak tasarlandığı projede, aynı zamanda LPG'li araçlar için de açık otoparklar inşa edilecek.
15 bin 95 metrekarelik alanda yapılacak 196 konut ve 26 işyerinden oluşan 1. etap 1. kısmında teslimler Aralık 2016'da yapılmaya başlayacak. 

Demirkapı, Çarşamba, Zafer, Atıcılar ve Küçükbalıklı için kentsel dönüşüm yolda
Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin yanı sıra Osmangazi Belediyesi’nde hedeflenen bölgelerin başında Çarşamba, Zafer, Atıcılar, Namık Kemal ve Küçükbalıklı mahalleri bulunuyor. Bu mahalleri takip eden bölge ise bir dönemin cazibe bölgesi olan Altıparmak geliyor.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüme "Mevlana ve Ulus" mahallelerinden başlıyor
Yıldırım Belediyesi tarafından yoğun bir çalışma ile gerçekleştirilen ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Kentsel Dönüşüm Master Planı ile Yıldırım’da büyük bir değişim yaşanacak. Projelerin ilki ise Mevlana Kentsel Dönüşüm projesi olacak.

Yıldırım’ın tamamında hedeflenen kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli bölgeler ise daha önceden riskli ilan edilen Arabayatağı, Yavuzselim, Ulus, Mevlana, Çınarönü ve Hacivat mahalleleri olacak.

Yıldırım'ı Bursa’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirecek kapsamlı bir kentsel dönüşüme imza atmak istediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Teferrüç, Piremir, Yediselviler, Sıracevizler, Vatan, Beyazıt-152 Evler, Ortabağlar, Güllük, Mimarsinan, Esenevler, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya, Değirmenönü, Karapınar, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinde kentsel dönüşüm alanlarının belirlendiğini aktardı.

Nilüfer'de kentsel dönüşüme özel sektör imzası
Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Ataevler’in ardından öncelikli olarak Esentepe mahallesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel yenileme kapsamında deprem öncesi yapılan ve riskli ilan edilen 11 noktada dönüşüm planlanıyor. Ancak tüm bu çalışmaların yanı sıra özel sektör ve site sakinleri arasında yapılan anlaşmalar ile örnek uygulamalar sırasıyla hayata geçmeye başladı. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki birçok binanın çok kısa zaman içerisinde dönüşüme girmesi bekleniyor. 


TAŞYAKAN İNŞAAT "CENTRAL BALAT" SATIŞA ÇIKTI! DETAYLAR İÇİN HEMEN TIKLAYIN

ATIŞ YAPI'DAN YUNUSELİ'DE 120 AY VADELİ KREDİSİ HAZIR SON DAİRELER SATIŞTA! DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İdris sevim 8 yıl önce

Yalova yoluna yapılan tren yolu tam bir oyuncak..altıparmak caddesine yapılmış olan tren yolu tam bir fiyasko..bakın ben okumadım ama yapılan bütün yanlışları anlayabilecek kapasitedeyim..o yalova yolundaki ağaçları tarumar ediyorsunuz..ağaç kesen baş keser..sen madem böyle bir hizmet yapacaksın yerin altından götür..eski garajdan yerin altına gir ...orhangaziden çık......almanyada telesiye sistemi var..çarşambadan itibaren telesiye sistemi yapsaydınya..şu trafiğin haline bak..zaten yollar daracık..heykele çıkasım gelmiyor..ahhhh...beni belediyenin başına getirecekler ..sen seyeret o zaman..belediye başkanı dediğin geçer direksiyona yaptığı yollarda bir gider..git bakalım botanik yol ayrımlarından..soğanlı odun depolarından botanik tarafına gec bakalım ey belediye başkanı..geçenlerde arabayı yolun ortasında bıraktım..millet illet olmuş dönmeme izin vermiyor...hele botanik alt geçitlerindeki merdivenler tam bir muamma..heykeldeu alt geçitlerin üsü kapalı..botanik alt geçitlerin üstü açık..geçen kış karda merdivenler huz tutmuş..kadın paldır küldür aşağıya kaydı..yazıktır be anam.kapat şu alt geçitlerin üstünü ve merdivenlere çôzüm bul..20 yıl öncesi garaj ve sıcaksu alt geçitlerinde merdivenin yanı sıra rampa vardı..ama şimdi neredeee .sahi ben bunları neden yazıyorum..okuyup benimle iletişime geçerlermi acaba..kimbilir belki..

Avatar
gariban keloğlan 8 yıl önce

rant olan yerler kentsel dönüşümüne girer. para etmeyenler yerlere dönüşüm yok

Misafir Avatar
cevahir 8 yıl önce @gariban keloğlan

haklısın doğru söylersin kardeş..

Beğenmedim! (0)
Avatar
sermin turan 8 yıl önce

küplüpınar mah oturuyorum orası nezaman kentsel dönüşüme girecek Osmangazi

Avatar
Bekir aydemir 8 yıl önce

Ali bostanciya peşkeş çekilen kentsel dönüşümden ne hayır gelir alan kimse memnun degil.
Malzemeden calmakda üstüne yok zemin etüdü bile bostancini. Firmaları Mimari calisma ile göz yanılması ve hiç bir kullanışlı odası olmayan saçma sapan binal yapıyorlar.
Maliyet 60 bin ile 70 bin arası sorarsan 200 bin den açıyorlar kapıyı milletimizin düştüğü hale gulermisin galrmisin.

Avatar
Nafiye eryurek 8 yıl önce

Biz kuplu pinar mahallesi sakinleri olarak kuplu pinarda kentsel donusum yapilmiyacakmi merinos kultur merkezine cok yakin bursanin gobegi cumhur baskani basbakanla millet vekiller herkez buaya geliyor kuplu pinar kotu goruntu veriyor lutfen burayada kentsel donusum baslasin saygilarimla

Avatar
Kevser. 8 yıl önce

Osmangazi demiryolu altina pazar caddesi alti ne zaman olacak

Avatar
Nafiye eryurek 8 yıl önce

Biz kuplu pinar mahallesi sakinleri olarak kuplu pinarda kentsel donusum yapilmiyacakmi merinos kultur merkezine cok yakin bursanin gobegi cumhur baskani basbakanla millet vekiller herkez buaya geliyor kuplu pinar kotu goruntu veriyor lutfen burayada kentsel donusum baslasin saygilarimla

Avatar
ecem 8 yıl önce

yıldırım çınar önü ne zaman başlar acaba kesin bir bilgi yok mu? yıllardır ev yapmak için bekliyoruz yapacaklarsa yapsınlar yapılmayacaksa da olmayacak desinler herkesin kendine göre planı projesi var sonuçta

Misafir Avatar
yasin 8 yıl önce @ecem

10 yıldır yapıcaklar milleti madur etmekten başka birşey değil yapında insanlar bir an evvel işlerine baksın.

Beğenmedim! (0)

banner182

banner181