Dikey büyüme olmadan kentsel dönüşüm olmaz!
Line Tv'de ekranlara gelen Emlak Sayfası programına konuk olarak katılan Özçeliksan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, Utku Çalışkan'ın sorularını yanıtladı.

Nilüfer'de hayata geçirdiği Biaport Özlüce projesi ile adından sıkça söz ettiren Özçeliksan İnşaat'ın Bursa Osmangazi'de yapımına başladığı kentsel dönüşüm projesi Biaport Zafer hakkında önemli açıklamalarda bulunan Osman Çelik, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için belediyelerin cesur davranmasının ve kat yüksekliğinin belirli şartlara bağlı kalmak kaydıyla serbest bırakılmasının gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm konusunda belediye, vatandaş ve müteahhit üçlüsünün işbirliği içinde olmasının avantaj olacağını belirten Özçeliksan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik,"Nilüfer'de yapılan siteler ve kooperatifler çok eski yapılar olmadığı için buradaki vatandaşlarla anlaşmak daha kolay. Çünkü oradaki vatandaşın bir dairesi varsa bir daire alıyor. Tam da olması gerektiği gibi. Ancak Osmangazi ve Yıldırım'da bu durum çok farklı. Özellikle kaçak ve çok katlı yapılar işin çözülmez hale gelmesine neden alıyor. Bu yüzden kentsel dönüşüm konusunun vatandaşa çok iyi anlatılması gerekiyor" dedi.

Tuğba Gülten / Emlaksayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181