Gürsu'da taşınacak fabrika alanı kentsel dönüşüm projesi değerlendirilecek!
55 bin metrekare alanda yapılacak olan dev Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi’yle, yerleşim yerlerinin içinde kalan fabrikaların taşınarak, oluşacak boş alanın kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında yapılacak kentsel dönüşümle depreme dayanıklı konut alanları oluşturulacak ve Çarşı Vişne ismiyle bir ticaret merkezi hayat bulacak.
Proje bölgesinin Gürsu'nun girişinde olmasının önemli bir avantaj olduğunu belirten Işık,  "Bölgemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. Ancak bundan da önemlisi, 17 Ağustos 1999 depreminden önce yapılan sağlıksız binaların, bir an önce yıkılıp yerine daha sağlıklı binalar yapılması. Bu projeyle başlanacak kentsel dönüşümün domino etkisiyle ilçemiz geneline yayılmasını temenni ediyoruz" dedi.
 
Projenin şehrin doğu yakasının kaderini değiştirecek bir proje olduğunu belirtenUludağ Organize Sanayi Bölgesi Genel Başkanı Yusuf Aydın, “Proje, ilk etap olarak 55 bin metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulacak. 33 bin metrekaresi Organize Sanayi Bölgemize, geri kalan alan ise vatandaşlara ait. Bir beldenin, bir şehrin, ilin ya da  ilçenin gelişmesinde ticari aktivasyon çok önemlidir. Şehrimizin doğu yakasında organize sanayi bölgelerini canlandıran en büyük sektör tekstil. Örneğin Vişne Caddesi'nde üç beş işçi ile başlayarak bugün 500'e kadar işçi sayısına çıkan firmalar oldu. Bu büyük firmalardan bazılarını davet ettik, organize sanayi bölgesine geldiler. Bu büyük şirketler için kuracağımız olan tesiste Çarşı Vişne ismi ile bir ticari alan oluşturacağız. Hatta beş yıldızlı otel içinde temel atacağız. Yani bunlar birbirini destekleyen projeler" dedi.
 
Törene, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç Ak Parti Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım ve meclis üyeleri katıldı.


Gürsu Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181