İstanbul Yolu kentsel dönüşüm projesi onaylandı!
Bursa Büyükşehir Meclisi, İstanbul Yolu kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 1/25000, 1/5000 ve 1/1000’lik planları oybirliğiyle kabul etti. Alınan karar değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, plan değişikliğiyle birlikte İstanbul Yolu’nda sağlı ve sollu olarak 250-300 metre derinliğe kadar 12-20 kat yüksekliğe sahip binaların yükseleceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Yolu´ndaki kentsel dönüşüm projesine onay verdi. Terminale kadar gidecek tramvay hattı ile birlikte 2,5 emsal artışı verilen İstanbul Yolu´nda Gençosman´dan Küçükbalıklı Tüp Geçidi´ne kadar yüksek katlı yeni binalar yükselecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 160 hektarlık alanda gerçek anlamda kentsel dönüşümün sağlanması için meclisten karar çıktığını söyledi. Başta ana arterler olmak üzere Bursa´nın vizyon kazanması için çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa´nın en önemli girişi İstanbul Caddesi’dir. Uzun yıllardır burası dönüşemedi. Küçükbalıklı Tüp Geçiti´nden Kent Meydanı´na kadar sağlı sollu iki bölge için çalışma başlatıyoruz. Cadde boyunca yaptığımız çalışmalar sürüyordu. Raylı sistem çalışması ile birlikte yolda büyük bir değişim oluyor. Yolun ortasına raylı sistem geliyor. Raylı sistem seri şekilde çalışacak. Bölgeye ayrı mimari tarzlarda 9 köprü ile ayrı bir vizyon güzellik katılacak. Değişik bir şehir girişi oluyor. Önümüzdeki sene bu zamanlarda bitmiş olacak. Bunun yanında bir yandan ortaya raylı sistem yapılırken, 3´er şerit gidiş geliş yapılırken cadde kenarında kalan yan yollar önemli ölçüde ortadan kalkacak. Belli kaldırımlar kalacak. Tüm görüntünün değişmesi ve gerçek dönüşüm olması için baştan başa düzenleme yaptık. 200 metre derinlikte 160 hektarlık alanda bu düzenleme yapıldı. 2,5 emsal tamamına veriliyor. Amacımız buradaki dönüşümü tetiklemek. Yapılaşmanın başlaması, buradaki büyük parsellerin oluşması lazım. Bunları tetikleyici çalışmaları yapıyoruz. Bizim satın alıp kamulaştırdığımız Beşyol´da 20 dönümde 61 bina yıkıldı. Bunu önümüzdeki ay satışa çıkaracağız" dedi.

Beşyol´daki 20 dönümlük alana iki ayrı tesis yapılabileceğini, burada turizm tesisi, ticari alan, hastane ya da eğitim kurumu inşa edilebileceğinin altını çizen Başkan Altepe, "Burayı bitirdikten sonra bunu satarken diğer parsellere gireceğiz. Bölgeyi kendi haline bırakırsak, çok güzel plan yapmak 2,5 emsal yapmak yeterli olmuyor. Adadaki parselleri satın alıyoruz. Ya da ‘Bize yetkinizi verin’ diyoruz. ‘Tek parsele dönüştürüp satalım’ diyoruz. Burada belediye sadece zarar etmesin. Belediyenin harcadığı para heba olmasın. 20 bin metrekare alanımız var. Orada iki ayrı tesis olacak. Onu önümüzdeki ay satıyoruz. Bu da diğer parselleri tetikleyecek. Biz de hareketimizi başlatmış oluyoruz. Hedefimiz bir yandan raylı sistem çevre düzenlemelerini yaparken 200-250 derinliklerde komple bölgeyi değiştirelim. Aynı durum Çelebi Mehmet, Murat Hüdavendigar bulvarlarında da var. Orayı da harekete geçirmek. Yapılan binalar da geri çekilecek. Yol daha da genişleyecek. Bunlar aynı zamanda şehirde önemli dönüşüme fırsat verecek. Kısa zamanda ortaya çıkacak. Bugün de önemli karardı. Bu kararı hızlı şekilde uygulamak gerekiyor. Biz de üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

2,5 emsal artışı ile bölgede 10-12 katlı binaların, eğer tesis turizme hizmet ederse bina katlarının 20´ye kadar çıkabileceği öğrenildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 7 yıl önce

Kentsel dönüşüm küçükbalıya kadar kalmasın yeniceabata kadar getirin.

banner182

banner181