Mahkemeden, Nilüfer Sitesi lehine karar!
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursa ve 17 ilçenin onaylı ve yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarına 'Riskli Bina tespit edilerek Kentsel Dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir' plan notu ilavesi kararı almıştı.

Bursa Şehir Plancıları Odası ise onaylanan plan notu değişikliğinin Bursa'da kontrolsüz yapılaşmaya yol açarak gelecek zamanlarda sosyal ve ekonomik anlamda önemli sorunlara neden olacağını bildirerek, itirazda bulunmuştu.

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi aynı zamanda, emsal artışından yararlanılarak, inşaatına başlanan Nilüfer Sitesi ile ilgili de dava açmıştı. Geçtiğimiz günlerde sonucu belli olan davada, açılan davaya red kararı verildi.

Nilüfer Sitesi lehine verilen karar sonrasında, kentsel dönüşüm kapsamında ilerleyen inşaat sürecine devam edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sukran Gunes 7 yıl önce

Evleriniz cok katli olmus Bursamiz cokkatli evlere laik degil Bursayi cok katli ev yaparak tas yiginina cevirmeyin lutfen

banner182

banner181