Recep Altepe ve kentsel dönüşüm süreci!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyet Nilüfer Sitesi sakinleri ile buluştu... 

Bu ziyaretle birlikte bir kere daha gördüm ki Recep Altepe'nin partisinden 80 bin oy fazla alması tesadüf değil... 

Recep Altepe, site sakinleriyle buluşma sohbeti yaparken, Belediye Basın Bürosu çalışanlarından kameraman ve foto muhabirinin geç kalmasına sitemi, ekip arkadaşlarının onun hızına yetişemediğini bir kere daha gösterdi... 

Bursa'nm ve Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen kentsel dönüşüm konusunda başarıya ulaşılamamasmm temelindeki sorunun, büyük beklentilerin yansımaları olduğuna her fırsatta dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Herkes cennetten bir köşe istiyor. 

'Daireme claire isterim, kira yardımı isterim. Devlet yapsın' diyor. Nilüfer Sitesi sakinleri sağlıklı binalarda huzur içerisinde yaşamayı tercih etti. Çocuklarıyla, torunlarıyla riskli binalarda oturmaya 'hayır' dedi. Site sakinlerimiz hayatlarını güvenlik altına alma kararlılığı gösterdi. Bizde bu kararlı duruşu ve projesini Bursa'ya örnek oldukları için billboardlara taşıyacağız" dedi. 

Site sakinleri de "Bu projeye evet derken önce Allah'a sonra Recep başkanımıza güvendik" yorumlarında bulundu. 

Nilüfer Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yükleniciliğini Aygünler Yol Yapım ve Adanur Tasarım İnşaat gerçekleştirecek. 

Bu buluşmaya, Bursa'da kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçme çalışmalarına kendisini vakfetmiş olan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, başkanvekili Sertaç Karaalp, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç de katıldı. 

Kentsel dönüşüm konusunda tarafların, Nilüfer Sitesi sakinlerinin mantalitesinde masaya oturmalarından sonra Recep Altepe gibi bir bütünleştirici yöneticinin katkıları ile bir şekilde çözüme ulaşmaları mümkün... 

Değilse kentsel dönüşüm sorunu Türkiye'nin koalisyon arayışları hikâyesine dönüşür... 

CHP, MHP ve HDP'nin tavrı "Cennetten bir köşe isterim. Daireme daire isterim, kira yardımı isterim." Derecesinde ayak direme ve can güvenliğine rağmen fırsatçı davranma yaklaşımındaki site sakinleri, kat malikleri ve site yöneticilerinin tavrıyla örtüşüyor. Pazarlık masasına bu mantalite ile oturmak sadece sorunu çözümsüzleştirir. Bu anlayışla olası bir depremde yaşanacak can kayıplarının bedeli maddiyatla ölçülebilir mi? 


Yeni Dönem / Mutlu Çınar 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181