Başkan Altepe'den Nilüfer Sitesi açıklaması!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Muradiye Salon’da düzenlendiği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda geçtiğimiz günlerde yıkılarak kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek olan Nilüfer Sitesi ve Nilüfer kentsel dönüşüm projeleri hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kent genelinde yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen ve bazı kesimlerden gelen eleştirilere de değinen Başkan Altepe, eleştiri yapılırken, kentin ne kaybedip ne kazanacağının iyi hesaplanması gerektiğini belirtti.

Eleştirildiği için bir önemli bir firmanın merkezini Bursa’dan İstanbul’a taşıdığını ve Bursa’nın vergi gelirlerinden olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Riskli binaların dönüşümü için 0,50 emsal artışı uygulaması başlattık. Nilüfer Sitesi de gitti bir müteahhitle anlaştı ve projeyi başlattılar. Site sakinini diyor ki; “Ben emekliyim. 1200 - 1300 lira maaşım var. Nasıl dönüşüm yaptırırım. Biz de böyle bir kolaylık getirdik. 200 daire değil 300 daire olacak, hem ev sahibi mağdur olmayacak hem müteahhit kazanacak. Ama sitenin bahçesine, sokağa park edilen araçlar, yer altına yapılacak otoparka alınacak. Daha önce arabaların park ettiği yerler çocuklar için oyun alanı yeşil alan olacak. Eeee yoğunluk artıyormuş. Yoğunluk Bursa’da her gün artıyor. Bu yıl 100 bin arttı. Ben her yapılacak site için bir şeftali bahçesini mi imara açayım. Ya da insanları Karacabey’e mi göndereyim. Bu site en ufak bir sarsıntıda yerle bir olacak. Binalar birbirinden ayrılmış. Allah göstermesin bir afette o sitede insanlar ölse bunun hesabını kim verecek?. Ben kim ne kazanır bilmem ama en büyük kazanç insanların hayatı olur” diye konuştu.

Tuğba Gülten / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet kurt 8 yıl önce

Tebrik ediyorum belediye başkanımızı yıldırımada lazım böyle bir başkan

banner182

banner181