Nilüfer'in geleceği kentsel yenileme
Nilüfer'de yaşayanların merakla beklediği kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm kesimlerin ortak akıl çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ve bilimsel veriler doğrultusunda adımlar atılmasının gelecek için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Bozbey,kentsel yenilemede vatandaşın ve mahalle komitelerinin karar süreçlerine dahil edileceğini belirterek "Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüferli ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. Hem planlamada hem diğer konularda vatandaşında dahil olduğu bir anlayışla bu bölgede yaşanabilir mekanların oluşturulmasını hep birlikte sağlayacağımızı umut ediyorum. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi yatırımcı da kazanmalıdır. Biz bu üçünün de kazandığı bir planlama bölgesi hedefliyoruz. Yoksa birilerinin kazanıp birilerinin kaybedeceği yöntemle o mahallelerde dönüşüm beklenmez" dedi.

Nilüfer'de kentsel dönüşüm insan odaklı olacak

Kentsel yenileme stratejileri hakkında bilgiler veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin bu konuda yapacağı çalışmaların odağında insanın olacağının altını çizdi. Bozbey," İnsanları alışık olduğu yaşam kültüründen çok katlı lüks site içerisine alırsanız belki mutlu olmayacaklar. Önce insanların ne istediğine bakacaksınız. Bizim yaptığımızda budur. Bizler Nilüfer Belediyesi olarak insan odaklı kentsel yenileme çalışması yapıyoruz" dedi.


Tuğba Gülten / EmlakSayfasi.com.tr






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181