Bursa'nın en eski yerleşim merkezi Hisar'da dönüşüm başlıyor!
Osmangazi ilçesinde Bursa'nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Osmangazi Belediyesi'nin uzun vadeli kentsel dönüşüm çalışmasına başlangıç olarak kabul ettiği Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Bursa'daki en eski yerleşim merkezi Hisar içinin uzun vadeli bir planlama ile tescilli binaların yeni fonksiyonlarla hayat bulduğu, mevcut binaların da cephelerinin iyileştirilerek siluetin güzelleştirildiği bir mekana dönüşeceğini söyledi. Üniversite işbirliği ile yürüttükleri Oruçbey cephe sağlıklaştırma projesi ile Hisar Arkeopark'a giden aksın da iyileştirileceğini, tamiri zor olan ve sahiplerinin satmak istedikleri evlerin kamulaştırılarak veya mal sahipleri ile anlaşılarak yeniden inşa edileceğini, bölgenin tarihi şehir kimliğinin ön plana çıkarılacağını belirtti.Oruçbey Caddesi'nde araç trafiğini sınırlamayı düşündüklerini anlatan Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, Hisar içinde kademe kademe uygulamaya alınacak imar planlan ile küçük meydanların, yeni fonksiyon verilmiş binaların oluşturularak tarihi kimliğin muhafazasına çalışacaklarını bildirdi. Hisar Arkeopark olarak etrafı kamulaştırılarak açılan alanda, şu anda ziyaret edilecek tarihi bir unsur bulunmadığını hatırlatan Oruçbey Caddesi sakinleri, "Bu arkeoparkta yer altından çıkan 2 bin yıllık mozaikler Yeşil Türk İslam Eserleri Müzesi'nde tutuluyor. Bunları alanda sergileme imkanını Kültür Bakanlığı'ndan alabilirseniz, bölgede açık hava müzesi tarzında bir oluşum sağlanır.

Hastaneye gelenlerin otopark meselesini de çözerek cephe sağlıklaştırmasına başlanabilir. Bunun dışında çok büyük bir kaos oluşur" diye konuştular.

Bursa'da Meydan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181