Osmangazi Demirkapı Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!
Osmangazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Demirkapı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’,  Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu’nun bölgenin dönüşümüne ilişkin yaptığı sunumla başladı.Toplantıda, Demirkapı kentsel dönüşümüne ilişkin planlanan çalışmayı anlatanHasanoğlu, “Demirkapı’da 7 hektarlık bir alan belediyemizin çalışmalarıyla 2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Riskli Alan ilan edildi. 140 adet bina, 11 adet SMÖ bulunuyor. Bölge, 2 ve 3’üncüderece doğal sit alanı ile kültürel sit alanında kalmaktadır. Hazırlanan proje ile 180 adetçeşitli büyüklükte birbirinden bağımsız ve müstakil konut ve dükkânlar yapılacaktır. 100 adet otopark alanı oluşturulacak. Bölgenin planları hazır. 1,8 hektarlık doğal SİT’te kalan bölümün imar planı ve mekânsal planları, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. 1’inci bölgenin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 2’nci bölge Bakanlık onayında” diye konuştu. Çalışmaları, vatandaşların kaygılarını göz önünde bulundurarak yaptıklarını belirten Hasanoğlu, planların 2 ve 3 katlı evler olarak hazırlandığını söyledi. Hasanoğlu, bilgilendirme toplantısının mahalle sakinleriyle yapılan ilk görüşme olduğunu ve bundan sonra bire bir de görüşülerek projenin daha detaylandırılacağının altını çizerken, herkese hakkı olanı vererek kimseyi mağdur etmeyeceklerini vurguladı. 

Demirkapı Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşümü projesine ilişkin sunumun ardından anlatılanlara yönelik kısa bir film izlendi.Sonrasında vatandaşların dönüşüme yönelik soruları,Kentsel Tasarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından cevaplandırıldı.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181