Osmangazi Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kamulaştırma çalışmlarında sona gelindi!
Bursa'yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki 66 bina ve işyeri istimlak edilirken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak.

Toplam 26 bin metrekare alanı kapsayan Santral Garaj Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin Osmangazi'nin değil Bursa'nın çehresini değiştirecek bir proje olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "2014 yılında başladığımız kamulaştırma çalışmalarında yüzde 95 oranında mutabakat sağladık. Almış olduğumuz yerleri de yıktık. Az bir kısım kaldı. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte buradaki molozları kaldırarak rahatlatmış olacağız. Yeni yapılan projelerle burası yenilendiği güzel bir proje orta çıkacak.

Bu geçiş aksını da güzelce projelendirerek tarihi çarşı ile yeni mahallelerimizi birbirine birleştireceğiz" dedi.

DAVALIK BİNALAR VAR
Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra yapılacak çalışmalardan bahseden Başkan Dündar, "Bu meydan tamamen yıkılacak. Cami yenilenecek. Belediyemizin hemen önüne hizmet binası yapılacak. Diğer kısımları ise meydan fonksiyonun olduğu ve vatandaşın hareketlerinin etkin olduğu bir merkez olacak. Kent Meydanı'nı Osmangazi Belediyesi binasından itibaren yenileyecek ve meydanın altından geçen caddeyi yol altına alıp meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirecek ve bir yaya aksı oluşturacağız" diye konuştu. Davalık 2 veya 3 tane binanın olduğunu belirten Dündar, "Bu yerlerde bedelle ilgili itirazlar oldu. İnşallah onlar da aramızda çözülecek. Buradan ayrılan esnaflarımız diğer yerlerde merkezler oluşturarak çalışmalarına devam ediyorlar. Kıbrıs Şehitleri ve Gazalar Caddesi buradaki esnafın oraya gitmesiyle hareketlilik sağladı" dedi.

Bursa Hakimiyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181