'Bursa’ya iki milyarlık yatırım yaptık!'
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Bursa şantiyelerinde devam eden uygulamaları inceledi.

Yunuseli konutları tamamlanıyor
İncelemelerine yapı tamamlanma aşamasına gelen Osmangazi Yunuseli konutlarında başlayan TOKİ Başkanı Turan, ”Yatay mimari ile inşa ettiğimiz 452 konutumuzu kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Bursalı gazeteciler için inşa ettiğimiz konutlarımız örnek bir uygulamadır. Sosyal donatıları ile Bursalı gazeteciler için yeni bir yaşam alanı olacak projemiz gazeteciler için hayırlı olsun.” dedi.

Emekliye bin 201 konut
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Emeklilere İkinci Bahar kapsamında yapımına başlanan bin 201 konutun şantiyesinde incelmelerde bulunan Turan, “Bursalı emekli büyüklerimiz için yapımına başladığımız projemiz bütün beklentilere yanıt verecek.  Emekli büyüklerimizin yeni yaşam alanı olacak projemizin içerisinde cami, büfe ve sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz. Projemizi en kısa sürede bitirip hak sahibi emekli büyüklerimize teslim edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Üç bin işletme tek çatı altında 
Bursa-Kestel’de 2015'te altyapı temeli atılan sanayi sitesinin şantiye alanında ziyarette bulunan Turan, projenin ilk etabında 125 iş yeri yapımının tamamlandığını söyledi. İkinci etap için değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Turan şöyle devam etti:

“Projemiz bir buçuk milyon metrekare alana kurulacak önemli bir yatırımdır.  19 farklı sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin işletmeyi aynı çatı altında toplanacak. Sanayi sitesi, sosyal donatıları ve esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek yapısıyla büyük bir yerleşke niteliğine de sahip olacak. Ülkemiz ekonomisinin taşıyıcı şehirlerinden Bursa'nın gelişimine katkı sağlayacak sanayi sitemiz hayırlı olsun.”

TOKİ’den Bursa’ya 20 bin 499 konut
Bursa’da 18 bin 603 konutun yapımını tamamladıklarını vurgulayan Turan, yapımını devam eden bin 896 konut ile 20 bin 499 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi.

Bursa’da konut ile okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar bir çok yatırım yaptıklarını belirten Turan, “Bursa’da ayrıca 7 Hastane, 6 Sağlık Ocağı, 4 Kütüphane, 35 Cami,8 Lise, 15 İlk Okul ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bursa ilimizde toplamda 2 milyar TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz sanayi kenti Bursa'ya hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181