Başkan Edabali, Bakan Özhaseki'ye Yıldırım'ın dönüşüm projelerini anlattı!
Türkiye’de tek olması, kentsel dönüşümün planlamalarının tüm detaylarının masaya yatırılması ve gerekli bilgilerin aktarılarak vatandaşları kentsel dönüşüme teşvik etmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından tüm belediyelere örnek gösterilen Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde önemli konuklarını ağırladı. Açılışı yapılan ve ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutan merkezde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ağırlayarak geleceğin Yıldırım’ını ortaya çıkacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerçekleşen ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve bürokratlar katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini yürütürken en önemli destekçilerinden olan ve gittiği her yerde Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni örnek gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi bu merkezde ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını ifade etti.

ATILAN DOĞRU ADIMLARIN GÖSTERGESİ
İlçede geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan biri olan kentsel dönüşüm çalışmalarının Bakan Özhaseki tarafından heyecanla karşılanmasının ve destek görmesinin, kendilerini bu konuda daha da kararlı uygulamalar yapmaya teşvik ettiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sayın Bakanımız’ı, yakından takip ettiği kentsel dönüşüm çalışmalarımızın planlama aşamasının yürütüldüğü ve  dönüşümün mutfağı olarak adlandırdığımız merkezde ağırlayarak projelerimizi aktardık. Yalnızca kentsel dönüşümü vatandaşlarımıza doğru anlatmak ve çalışmalarımızı şeffaflıkla yapmak adına inşa ettiğimiz bu merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin örnek olarak göstermesi, kentsel dönüşümde ne kadar doğru adımlar attığımızın göstergesi olması açısından da bizler için ayrı bir gurur” dedi.

‘BAKANIMIZIN DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ’
İlçede yaşayan vatandaşların kalitesiz ve imar izni olmayan yapılar nedeniyle uzun yıllar boyunca sıkıntı çektiğini, ancak insanların hak ettikleri kaliteli yaşam standartlarına kavuşmaları için gereken çalışmaları yapmak için çaba sarf etiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Uzun yıllar boyunca önlenmeyen ve Yıldırım’ı günden güne geriye götüren plansız yapılaşma insanımızın yaşam kalitesini de düşürdü. Göreve geldiğimizde bu duruma dur demek ve hemşehrilerimize hak ettikleri, özlemini çektikleri yaşama kavuşturmak için kollarımızı sıvadık. Yapılan yeni projeleri vatandaşlarımıza aktaracağımız, kentsel dönüşüme olan bakış açısını olumlu şekilde düzenleyeceğimiz Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık.  İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm çalışmalarımızı anlatacağımız Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, projelerin hazırlandığı Kentsel Tasarım birimi ve AR-GE birimi bulunan merkezimiz Yıldırım’ı ortak akılla yönetmemize imkan sağlıyor. İdeal Şehir Yıldırım hedefimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda desteklerini yanımızda hissettiren Sayın Bakanımıza, bizlere güç ve azim verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALAR HEYECAN VERİCİ’
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin günü kurtaracak çalışmalar yapmak yerine taşın altına elini koyarak kentsel dönüşüm gibi yüksek sorumluluk ve özveri gerektiren bir görev üstlendiğini işaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Belediyecilik yalnızca rutin hizmetler yaparak görev süresi doldurmak değildir. Bu rutinin dışına çıkarak Türkiye’de en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini yürüten Başkan Edebali, atıl kalmış bir şehri yeniden ayağa kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. Yıldırım kadar Ankara’da da mesai yapan Başkanımızın, şehri için, hemşehrileri için onbinlerce kilometre kat ettiğini yakından biliyoruz. Özellikle kentsel dönüşümün yürütülmesi, projelendirme çalışmalarının yapılması, dönüşümde ön analiz verilerinin toplanması ve en önemlisi vatandaşlara sahip olacakları yeni bir hayatın anlatılması amacıyla kazandırılan Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi bizlere de heyecan verdi” ifadelerini kullandı.

‘YILDIRIM, ÖRNEK OLMALI’
Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüme karşı olan önyargıları kırmak ve insanlara dönüşümün önemini aktarmak adına önemli bir görev üstlendiğini işaret eden Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşüm ile ilgili lehte veya aleyhte çok fazla şey söylenmesi nedeniyle insanlarımızın kafası karışmasının önüne geçmek adına Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi hayati bir misyon üstleniyor. Türkiye’de başta büyükşehirler olmak üzere birçok şehrin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu göz önüne aldığımızda, kentsel dönüşümün depremlere karşı alınacak önlemler için bir zorunluluk olduğunu düşünecek olursak tüm şehirlerimizin güvenli ve kaliteli yapılara ihtiyacı var. Ülkemizdeki belediyeler bunu yaparken de Yıldırım Belediyesi’nin bu merkezi başta olmak üzere yürütülen çalışmaları örnek almalı. İnsanlara yeni bir yaşam sunmak, şehri hak ettiği ve geçmişteki gibi cazibe alanı haline getirmek adına hizmetlerini yürüten Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181